Atunci cand cumparati cafea de pe raftul supermarketului ganditi-va ca in cafeaua rasnita se adauga mazare, fasole, porumb, talas si altlele pe langa odorizantii chimici adica un fel de parfum auto.
Intrebati-va cat de proaspat prajita este cafeaua pe care o consumati. Cafeaua ca si graul pot fi depozitate in stare verde dar odata procesate termic au viata scurta. Paine veche nu consumam, de ce am consuma cafea prajita acum mai mult de 30-60 de zile? Ganditi-va ca sunt fabrici in Italia, Austria, Germania care prajesc, ambaleaza, transporta cafeaua pana in Romania, aici sta in depozite pe paleti, depozite unde de iarna este prea frig iar vara prea cald si dupa o perioada de timp ajung in hypermarket si dupa alte cateva saptamani in alimentara de la scara blocului, dupa alte saptamani ajunge in casele noastre si iar mai trece ceva timp pana o consumam. Ati consuma paine coapta in Germania si tinuta oe paleti in hale cu saptamanile?
Primul pas este sa cumparam doar cafea proaspat prajita la prajitoriile locale. Acolo poate fi rasnita inainte de ambalare la granulatia specifica metodei de preparare alese de noi. Pasul urmator ar fi sa ne achizitionam o rasnita pentru a macina boabele doar inainte de a le prepara.
Un prajitor artizanal de cafea va va oferi informatiile pe care merita sa le stiti despre produs:
Originea cafelei: Columbia, Brasilia etc
Soiul: Arabica, robusta sau altele
Varietatea: typica, cattur, Catuai, SL28 etc
Altitudinea la care este amplasata ferma
Indicatia geografica a arealului din care a fost culeasa cafeaua si/sau ferma
Note gustative (parfum, arome, note, aciditate, corp, retrogust
Data prajirii
Ma bucur mult ca am citit articolul vostru care mi-a confirmat bănuiala ca ceea ce cumparam din supermarket nu ar fi fost o cafea 100% autentica, toate au acel gust amar , de”ars “ , fără nici o aroma .
Sint foarte mulțumită de cafeaua de la Corrretto , nu mai pot bea altceva , sint “ addicted “ , in sensul bun 😊 și ramin clienta voastră fidela .
As dori totuși un sfat : ce cafea / cafele recomandați ,care credeți ca e mai “ dulce “ , aromata , cu caimac ( cafea la ibric )
.Mentionez ca am folosit mai multe in ultimele luni , dar e binevenit și un sfat de la dv. Mulțumesc !
Iti multumim Mariana! Intr-adevar cafeaua de specialitate, prajita corect nu are acel gust amar de ars. Pentru ibric recomandam Guatemala si Mexic dar pentru o experienta diferita poti incerca boabe procesate diferit. Spre exemplu acum avem o Uganda procesata natural cu niste note care te scot din aromele clasice de cafea, este fructata fara a fi acida, este foarte parfumata si blanda.