Alege categoria
  • Alege categoria
  • Boabe
  • Cafea din Africa
  • Cafea din America
  • Cafea din America de Sud
  • Cafea din Asia
  • Merchandise
  • Rasnita
    • Espresso
    • Filtru
    • French Press
    • Ibric
Login / Înregistrare
0 Wishlist
0 items 0.00 lei
Menu
0 items 0.00 lei
Vezi categorii
  • Cafea din Asia
  • Cafea din America de Sud
  • Cafea din Africa
  • Boabe
  • Ibric
  • Acasa
  • Cafeaua noastră
  • Magazin online
  • Merchandise
  • Blog
  • Contact
Prima pagină Shop Rasnita Filtru Cafea Colombia Cauca El Paraiso „Diego Samuel Bermudez” 200gr
Cafea Colombia Cauca Providencia "Ignacio Lopez" 200gr 45.00 lei
Inapoi la lista produse
Cafea Guatemala SHB Flor De Coban 30.00 lei – 150.00 lei
para
para
360 product view
    0%
    Click to enlarge
    Corretto

    Cafea Colombia Cauca El Paraiso „Diego Samuel Bermudez” 200gr

    80.00 lei

    Cafeaua columbiană este crescuta de-a lungul celor trei lanțuri muntoase din nordul Anzilor care taie Columbia de la nord la sud. Supremo este clasificarea cea mai inalta pe care o pot primi boabele columbiene si asta inseamna un procent foarte mic de defecte, dimensiuni mari ale boabelor, toate acestea realizate printr-o selectie atenta si o grija sporita in timpul procesarii. Columbia va fi intotdeauna o alegere inspirata pentru bautorii de espresso, dar si pentru cei care prefera cafeaua la ibric sau la filtru.

     

     

    14 produse vandute in ultimele 12 ore
    Golește
    Adaugă la Wishlist
    27 Persoane se uită acum la acest produs
    SKU: W-07-4-1 Categorii: Cafea din America de Sud, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Rasnita
    Share:
    • Descriere
    • Informații suplimentare
    • Descriere râșniri
    Descriere

    Cafea Colombia Cauca El Paraiso „Diego Samuel Bermudez”

    Columbia produce în mod tipic aproximativ 10% din cafelele lumii si este acum pe locul al treilea, după Vietnam și Brazilia. Cea mai mare parte a cafelei columbiene este de înaltă calitate.

    Cafeaua columbiană este crescuta de-a lungul celor trei lanțuri muntoase din nordul Anzilor care taie Columbia de la nord la sud. Supremo este clasificarea cea mai inalta pe care o pot primi boabele columbiene si asta inseamna un procent foarte mic de defecte, dimensiuni mari ale boabelor, toate acestea realizate printr-o selectie atenta si o grija sporita in timpul procesarii. Columbia va fi intotdeauna o alegere inspirata pentru bautorii de espresso, dar si pentru cei care prefera cafeaua la ibric sau la filtru.

    O  uimitoare cafea de 90 puncte SCA din regiunea Cauca din ferma El Paraiso, fermier Diego Samuel Bermudez

    Procesare: fermentare / soc termic

    altitudine:1800m

    varietate: Castillo

    note: lprune, pepene, serbet, mango, turta dulce

    90 puncte SCA

    Informații suplimentare
    Greutate Nu se aplică
    Varietate

    Arabica, castillo

    Altitudine

    1750-2000m

    Procesare

    fermentare uscata, soc termic

    Corp

    mediu

    Aciditate

    stralucitoare

    Note

    mango, pere, prune, serbet, turta dulce

    Punctaj SCA

    90

    Descriere râșniri

    ESPRESSO

    Espresso este metoda cel mai greu de reprodus acasă și aici ne referim la faptul că un espressor semiautomat ce necesită doar apăsarea unui buton nu reușește să producă o ceașcă la calitatea uneia obținute cu un espressor professional.

    Espresso este o băutură concentrată realizată prin extragerea a 25-35ml de lichid din 7-9 grame de cafea proaspăt râșnită, distribuită și tampată. Presiunea standard de extractie este 9 bari iar temperatura apei poate fi între 90 și 96 grade Celsius. Apa la fel de importantă ca la toate metodele de preparare a cafelei trebuie să aibă un conținut de minerale echilibrat, un TDS între 150-250ppm.  Cafeaua trebuie râșnită direct în portafiltru chiar înainte de extragerea shotului de espresso. Râșnița nu poate fi una cu lame care oferă granulație inconstantă ci trebuie să fie cu cuțite plate sau conice și pe cât posibil strapless adică fără pași în reglaj astfel încât să avem o infinitate de reglaje pentru ca în funcție de cantitatea de cafea folosită, timpul de extractie ai celor 30ml nu trebuie să depășească 30 de secunde dar nici să fie mai scurt de 20 de secunde.

    Distribuirea cafelei în portafiltru are rolul de a pregăti tamparea, majoritatea râșnițelor distribuie mai multă cafea în centrul portafiltrului sau pe una din laterale la râșnițele cu dozator, distribuirea neuniformă dând densitate diferită în puc în urma tamparii.

    Tamparea se realizează perpendicular pe sol și are rolul de a compacta stratul de cafea și de a crea o suprafață paralelă cu dușul espressorului, în cazul unei tampări inegale, apă alegând drumul cel mai scurt prin pucul de cafea, va lăsa porțiuni de puc neextrase.

    În urma tamparii, portafiltrul nu va fi lovit cu tamperul pentru că orice șoc va produce microfișuri în puc, microfisuri ce vor modifica fluxul constant de apă prin tot pucul, astfel obținând extracții neuniforme (chanelling).

    Ceștile pentru espresso trebuie să aibă capacitate maxima de 60ml și sa fie realizate din porțelan. Ceștile se țin desupra espressorului pentru a se încălzi și pentru a nu absorbi din temperature cafelei extrase. Temperatura unui shot de espresso imediat după extractie trebuie să fie în jur de 65 de grade Celsius, temperatura ce permite savurarea imediata a shotului. Chiar daca apa de extractie are peste 90 de grade Celsius, faptul că aceasta trece prin cafeaua râșnita ce se afla la temperatura camerei, scade temperatura băuturii astfel încât după extractie, nu trebuie să așteptam să se răcească.

    Daca în restaurant se practica extracții din 7 grame de cafea din care se obțin 90ml de espresso (teoretic un café crème sau lungo), în cafenelele de specialitate ne putem bucura de extracții mai concentrate cu rații ce merg până la 1:2 adică 40ml din 20 grame de cafea, personal încep extracțiile de la 18 grame de cafea și 50ml în ceașcă.

    Espresso este o băutură filtrata prin filtru metalic deci păstrează uleiurile, corpul și aromele cafelei, expunerea de doar 30 de secunde permițând extracția unei cantități foarte mici de cofeina comparatie cu celelalte metode de extractie.

    Espresso lung este deci un mit că ar conține mai putina cofeina, orice extractie care depășește 30ml de lichid fiind mult mai bogata în cofeina. Daca doriți o cantitate mai mare de infuzie extrasa prin metoda espresso, solicitați un americano care înseamnă o ceașcă cu apa fierbinte peste care se extrage un shot de espresso. Veți avea astfel aroma inconfundabila a unui shot extras "corretto", o cantitate mica de cofeina și un volum de lichid ce va va satisface cerința (90-120ml)

    Râșnirea pentru espresso este mai grunjoasa decât cea pentru ibric și mai fina decât cea pentru filtru, granulația fiind cam de mărimea cristalelor de sare fina.

    IBRIC

    Metoda tradiționala orientala de preparare a cafelei, larg răspândită în Romania. Presupune folosirea unui vas de alama (ibrik/cezve în turca) de capacitate cât mai apropiata cu numărul de cesti pregătite. Ceștile utilizate la ibric au aproximativ 50ml. Se pune apa și zaharul în ibric pe foc (în Turcia nu se bea cafea la ibric neindulcita. Exista doar variantele: dulce, mediu dulce și foarte dulce). Când apa s-a încălzit la aproximativ 40 de grade Celsius, se adaugă 8 grame de cafea pentru 100ml de apa (nu apa de la rețeaua publica. Folosiți apa plata sau filtrata). Se amesteca astfel încât toata cantitatea de cafea să fie în contact cu apa și se lasa pe foc mic până când se formează caimacul. În aproximativ 3 minute cafeaua trebuie să fie gata de turnat în cesti. Se toarnă cu grija și s eimparte caimacul în mod egal în cesti cu linguriță sau din turnae. Se savurează alaturi de baclavale, rahat, apa rece.

    Ibricul ne oferă o cafea nefiltrata, corpolenta, catifelata. Recomandam Brazilia, Guatemala, Etiopia, Costa Rica

    Cafeaua pentru ibric se râșnește extra fin, de granulația fainii.

     

    FILTRU

    Denumirea generica de filtru se folosește în ziua de astăzi la aparatul electrocasnic care încălzește până la fierbere apa ce urca astfel printr-un tub din care se scurge apoi peste cafeaua așezată într-o pâlnie de hârtie, plasa metalica sau plasa din material plastic.
    Alte metode de filtrare care necesita apa la temperatura mai scăzută și mai prietenoasa cafelei (92-95 grade Celsius) sunt: V60, Chemex, Clever dripper, Kalitta. La metodele de filtrare se are grija să se umezească în prealabil filtrul cu apa pentru a nu retine foarte multe din uleiurile naturale ale cafelei. Se folosește o rație de 56 grame la litrul de apa (plata sau filtrata) sau respectând proporțiile 28 grame de cafea la 500ml sau 14 grame la 250ml. Se adaugă 50ml de apa peste cafea, se lasă să se înflorească (bloom) 30 de secunde după care se adaugă apa în fir continuu astfel încât după 3 minute țoață cantitatea de apa să se fi scurs în vasul de decantare. Metodele de filtrare prin hârtie dau o cafea cu foarte puține uleiuri, cu arome distincte și ușor de diferențiat, păstrează notele fructate, florale și aciditatea cafelei, corpul băuturii fiind mai slab.

    Recomandam cafelele din Etiopia, Kenya, India, Costa Rica

    Cafeaua pentru filtru se râșnește mai grosier decât cafeaua pentru espresso dar mai fin decât cea pentru French presa, cam de granulația sării grunjoase.

     

    FRENCH PRESS

    French Press este o metoda de filtrare prin imersie a cafelei. Mulți dintre noi avem acasă un French press și îl folosim la infuziile de ceai (camelia sinensis) sau alte plante. Pentru a prepara French press vom folosi rația de baza pentru metodele de brew adică 56 grame de cafea la 1 litru de apa. Cafeaua se râșnește grunjos, mai grunjos decât sarea mare, se amesteca în cana de French press cu apa la 92-95 grade Celsius, se montează pistonul și se apasă cât să scufundam sub apa întreagă cantitate de cafea (5-6mm de lichid deasupra pistonului) iar după 3 minute apăsam pistonul până la capăt și turnam cafeaua în cesti/cani.

    Este o metoda simpla de preparare a cafelei deoarece nu necesita filtre de schimb, cafeaua la aceasta granulație se râșnește ușor chiar și cu o râșnita manuala, prețul unui French press este mic (aproximativ 30 lei pentru unul cu capacitatea de 1 litru)

    Deoarece folosește un filtru metalic, French press ne oferă o cafea corpolenta, plina de uleiuri, aromata și ușor de preparat

    Recomandam: Guatemala, Etiopia, India, Costa Rica, Brasilia, Columbia

     

    Evaluat la 0 din 5
    0 reviews
    Evaluat la 5 din 5
    0
    Evaluat la 4 din 5
    0
    Evaluat la 3 din 5
    0
    Evaluat la 2 din 5
    0
    Evaluat la 1 din 5
    0

    Recenzii

    Clear filters

    Nu există recenzii până acum.

    Fii primul care adaugi o recenzie la „Cafea Colombia Cauca El Paraiso „Diego Samuel Bermudez” 200gr” Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

    S-ar putea să-ți placă și…

    Adaugă în coș
    Quick view
    Adaugă la Wishlist

    Cafea Costa Rica Tarrazu San Rafael SHB – 400 g

    Evaluat la 0 din 5
    68.00 lei
    Adaugă în coș
    Quick view
    Adaugă la Wishlist

    Cafea Costa Rica Tarrazu San Rafael SHB – 200 g

    Evaluat la 0 din 5
    34.00 lei
    Adaugă în coș
    Quick view
    Adaugă la Wishlist

    Cafea Ethiopia Yirgacheffe – 200 g

    Evaluat la 0 din 5
    36.00 lei
    Adaugă în coș
    Quick view
    Adaugă la Wishlist

    Cafea Ethiopia Yirgacheffe – 400 g

    Evaluat la 0 din 5
    72.00 lei

    Produse similare

    Selectează opțiunile
    Quick view
    Adaugă la Wishlist

    Cafea Burundi Bujumbura FWAA

    Rasnita, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Cafea din Africa
    Corretto
    Evaluat la 0 din 5
    39.00 lei – 195.00 lei
    Selectează opțiunile
    Quick view
    Adaugă la Wishlist

    Cafea India Monsooned Malabar AA

    Rasnita, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Cafea din Asia, Boabe
    Corretto
    Evaluat la 0 din 5
    34.00 lei – 170.00 lei
    Selectează opțiunile
    Quick view
    Adaugă la Wishlist

    Cafea Cuba Serrano Sierra Maestra

    Cafea din America de Sud
    Corretto
    Evaluat la 0 din 5
    44.00 lei – 220.00 lei
    Selectează opțiunile
    Quick view
    Adaugă la Wishlist

    Cafea Brasil Cerrado Dulce NY2 17/18

    Rasnita, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Cafea din America de Sud
    Corretto
    Evaluat la 0 din 5
    26.00 lei – 130.00 lei
    Selectează opțiunile
    Quick view
    Adaugă la Wishlist

    Cafea Ethiopia Yirgacheffe

    Rasnita, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Cafea din Africa
    Corretto
    Evaluat la 0 din 5
    36.00 lei – 180.00 lei
    Selectează opțiunile
    Quick view
    Adaugă la Wishlist

    Cafea Columbia Antioquia Leocadio Posada Correa „El Diamante”

    Rasnita, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Cafea din America de Sud
    Corretto
    Evaluat la 5.00 din 5
    32.00 lei – 160.00 lei
    Selectează opțiunile
    Quick view
    Adaugă la Wishlist

    Cafea Colombia Cauca Providencia „Ignacio Lopez” 200gr

    Rasnita, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Cafea din America de Sud
    Corretto
    Evaluat la 0 din 5
    45.00 lei
    Selectează opțiunile
    Quick view
    Adaugă la Wishlist

    Cafea Peru Tres Mosqueteros

    Rasnita, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Cafea din America de Sud
    Corretto
    Evaluat la 0 din 5
    39.00 lei – 195.00 lei

    Vrei sa fii printre primii care afla de cele mai noi arome de la Corretto?

    Iti respectam datele personale conform Politicii de Confidentialitate

    Hai pe la noi sa bem o cafea exceptionala!

    • Adresa noastra: Str.Tepes Voda nr.14A, Constanta, Romania
    • Program: De luni pana duminica intre 08.00 – 19.00
    • Email: office@caffecorretto.ro
    Recent Posts
    • Cafeaua la ibric
      aprilie 22, 2023 1 Comment
    • Povestea noastra
      decembrie 3, 2022 4 Comments
    Toate drepturile rezervate Cafe Corretto 2023. Faurit si vegheat de Digital NINJA
    payments
    • Meniu
    • Categorii
    • Cafea din Asia
    • Cafea din America de Sud
    • Cafea din Africa
    • Boabe
    • Ibric
    • Acasa
    • Cafeaua noastră
    • Magazin online
    • Merchandise
    • Blog
    • Contact
    • Wishlist
    • Login / Înregistrare
    Cos de cumparaturi
    Inchide
    Autentificare
    Inchide

    Ai uitat parola?

    Nu ai inca un cont?

    Creeaza un cont

    Cafea Colombia Cauca El Paraiso „Diego Samuel Bermudez” 200gr

    80.00 lei Alege opțiuni
    Adaugă la Wishlist