Cafea Ethiopia Shakisso Guji Kayon mountain

De la: 36.00 lei

Cod Produs: W-05-4 Categorie:

Ethiopia este locul de nastere al copacului Arabica. Cireșele de cafea sălbatice sunt încă recoltate de triburi de pe munți.

În estul Etiopiei arborii de cafea sunt crescuti la mari inaltimi pe loturi mici și ferme. Aceste cafele pot fi numite Longberry Harrar (boabe mari), Shortberry Harrar (boabe mai mici) sau Mocha Harrar (peaberry). Cea mai renumita dintre aceste cafele este Yirgacheffe, care are o aciditate placuta de fructe si corp elegant.

Golește

Descriere

Cafea Ethiopia Shakisso Guji Kayon mountain

Origine: Etiopia

Regiunea: Shakiso, East Guji, Oromia

Fermă: Kayon Mountain Farm

Varietate: 74110, 74112

Altitudine: 1900-2200 m

Metoda de procesare: natural

Parfum: zmeura, citrice dulci, fructe de padure rosii proaspete, caramel, lamaie

Aroma: fructe de padure coapte, portocala dulce, hibiscus, piersici coapte, unt, caramel, fructe rosii

Aciditate: echilibrată, structurată, suculentă

Note: afine, lămâie, zmeură proaspătă, coajă de portocală, caramel cu unt, caramel, pepene galben

Dulceață: grea, echilibrată

Corp: rotund, cremos, plin

Final fructe tropicale complexe, punch de fructe, coajă de portocală, piersici, cireșe maraschino

Despre producator

Ferma de cafea Kayon Mountain are o suprafață de 500 de hectare, cu aproximativ 300 de hectare plantate cu cafea și este deținută și administrată de Ismael Hassen Aredo și familia sa din 2012. Este situată la 510 kilometri sud de Addis Abeba, iar proprietatea trece granița a două sate. — Taro și Sewana — situate în regiunea Oromia, în zona Guji din districtul Shakiso din Etiopia.

Ismael coordonează 25 de angajați permanenți cu normă întreagă și 300 de angajați sezonieri, iar conducerea fermei oferă servicii gratuite de transport, precum și sprijin financiar pentru construirea de școli și clădiri administrative pentru comunitate. Ferma concurează cu un sat minier din apropiere pentru muncitori sezonieri, așa că Ismael și familia lui tind să plătească salarii mai mari culegătorilor lor pentru a-i stimula să se întoarcă an de an.

Ferma Kayon Mountain are o pepinieră la fața locului și folosește umbra (salcâm și alți copaci indigeni) pentru a proteja cafeaua, precum și pentru a crea compost pentru fertilizare naturală. Ismael este meticulos nu numai cu privire la structura și managementul fermei în sine, ci și la recoltare și procesare. Atât loturile naturale cât și cele spălate sunt produse pe proprietate.

După recoltare, cireșele sunt fermentate timp de 24 până la 36 de ore. Boabele sunt apoi uscate pe paturi africane timp de 12 până la 20 de zile.

Ferma Kayon Mountain deține o stație de spălare în districtul Shakiso și are o companie-soră în districtul Guji/Kercha, cu două stații de spălare. Toate stațiile și decorticatoarele se angajează să exporte cafea trasabilă.

„Obiectivul nostru este să livrăm… cafea trasabilă, de calitate și certificată pe piața internațională”, a spus purtătorul de cuvânt al fermei Kayon Mountain.

Informații suplimentare

Greutate Nu se aplică
Aciditate

citrica, dulce

Altitudine

1700-2200 m asl

Procesare

spalata, uscata la soare

Corp

subtil

Varietate

Heirloom

Note

bergamota, Fructe, iasomie

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Cafea Ethiopia Shakisso Guji Kayon mountain”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ați putea dori, de asemenea…

0