Descriere
Ferma: Finca Ana
Fermieră: Ana Cecilia Estévez
Țara de origine: Honduras
Regiunea: Corquín, Copán
Altitudine: 1200 m
Producție anuală de cafea: 130 saci
Suprafata: 2,9 ha
Istorie:
Ana Cecilia Estévez și-a moștenit pasiunea pentru cafea de la tatăl ei, care era și producător de cafea și și-a învățat fiica totul despre cultivarea cafelei când era încă foarte tânără. Inspirat de realizările tatălui ei, Ana a muncit foarte mult pentru ca visul ei de a-și deține propriul teren să devină realitate.
În 2012, ea și-a achiziționat propria fermă în Corquín, Copán, unde cultivă soiurile de Catuaí, Lempira și IHCAFE 90. Plantația este înconjurată de cedri, mahon și portocali pentru a oferi umbra arborilor de cafea.
În 2014, Ana a început să studieze controlul calității și cuparea cafelei pe care IHCAFE Cupper Training School și de asemenea, face parte din echipa Empresa Aruco, o organizație care sprijină fermierii din zonă privind controlul calității, prăjirea și selecția cafelei.
Viitor:
Cu personalitatea ei dinamică și veselă, Ana este dornică să afle mai multe despre calitatea cafelei și să aplice aceste cunoștințe pentru recolta ei. De asemenea, este interesată să experimenteze diferite metode de procesare si sa creeze noi arome in ceașcă.
Punctaj: 87,5 puncte,
Recolta 03/2022
Metoda de recoltare Culegere manual, recoltare selectivă
Proces de macerare carbonică 72 ore
Odată ce fructele coapte ating un conținut de zahăr peste 20 BRIX, acestea sunt
recoltate selectiv manual. Apoi sunt transferate la instalație de procesare care urmează să fie spălată. După aceea se pun cireșele în pungi de polipropilenă și sigilate timp de 72 de ore pentru a obține un efect anaerob. Acum începe procesul de uscare în uscătoare solare până cand boabele ating umiditatea perfectă pentru a fi exportat.
note:
Fructe tropicale intense, mango uscat, papaya, condiment de vanilie, corp cremos
Recenzii
Nu există încă recenzii.