Cafea de specialitate

Care este diferenta intre cafea Arabica si cafea robusta

lazy

De multe ori suntem întrebați de ce nu oferim robusta proaspăt prăjită. În special proprietarii de restaurante ne cer blenduri cu robusta pentru localurile unde servesc espresso și băuturi pe bază de espresso.

De ce ne cer blenduri cu robusta?

Pentru că robusta are un preț mic și asta le permite un profit crescut.
  • Pentru că robusta produce o cremă abundentă și chiar dacă serviciul la masă se lăsă așteptat, ceașca cu „espresso lung” va ajunge la client cu cremă.
  • Pentru că robusta oferă acel „caffeine kick” de care unii au nevoie.
  • Pentru că robusta are corp ridicat și bitter atât de pronunțat încât sunt prezente chiar și în espresso lung.

Noi la DISTECCO am ales să nu oferim clienților noștrii robusta, nici măcar în blendurile pentru HORECA. De ce?

  • Pentru că nu consumam robusta deci nu o putem degusta deci nu ne putem da seama dacă am prăjit-o corect sau nu
  • Pentru că robusta necesită prăjiri mult mai intense decât ceea ce considerăm noi normal
  • Pentru că robusta este amară și are miros neplăcut, un shot de espresso de 20-30ml fiind de nebaut după părerea noastră.
  • Pentru că am ales să educăm consumatorii și să le oferim doar ceea ce este mai bun
  • Pentru că robusta are mult mai multă cofeină decât arabica
  • Pentru că robusta oferă mult mai puțină aromă în ceașcă decât arabică.

Pe scurt robusta este o cafea cu mai puțină informație genetică, mai nepretențioasă la condițiile climatice, mai rezistentă la boli dar și cu un conținut de cofeină cel puțin dublu față de arabică.
De foarte multe ori facem comparații între cafea și vin, ca și la soiurile de struguri putem asemăna arabica soiului Pinot noir și robusta soiului 1001 sau „Seibel” (zaibar).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.