Cafea de brand sau proaspat prajita

 In Uncategorized

Atunci cand cumparati cafea de pe raftul supermarketului ganditi-va ca in cafeaua rasnita se adauga mazare, fasole, porumb, talas si altlele pe langa odorizantii chimici adica un fel de parfum auto.
Intrebati-va cat de proaspat prajita este cafeaua pe care o consumati. Cafeaua ca si graul pot fi depozitate in stare verde dar odata procesate termic au viata scurta. Paine veche nu consumam, de ce am consuma cafea prajita acum mai mult de 30-60 de zile? Ganditi-va ca sunt fabrici in Italia, Austria, Germania care prajesc, ambaleaza, transporta cafeaua pana in Romania, aici sta in depozite pe paleti, depozite unde de iarna este prea frig iar vara prea cald si dupa o perioada de timp ajung in hypermarket si dupa alte cateva saptamani in alimentara de la scara blocului, dupa alte saptamani ajunge in casele noastre si iar mai trece ceva timp pana o consumam. Ati consuma paine coapta in Germania si tinuta oe paleti in hale cu saptamanile?
Primul pas este sa cumparam doar cafea proaspat prajita la prajitoriile locale. Acolo poate fi rasnita inainte de ambalare la granulatia specifica metodei de preparare alese de noi. Pasul urmator ar fi sa ne achizitionam o rasnita pentru a macina boabele doar inainte de a le prepara.

Un prajitor artizanal de cafea va va oferi informatiile pe care merita sa le stiti despre produs:

Originea cafelei: Columbia, Brasilia etc

Soiul: Arabica, robusta sau altele

Varietatea: typica, cattur, Catuai, SL28 etc

Altitudinea la care este amplasata ferma

Indicatia geografica a arealului din care a fost culeasa cafeaua si/sau ferma

Note gustative (parfum, arome, note, aciditate, corp, retrogust

Data prajirii

Recent Posts

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0
cafea columbia