Cafea Columbia Antioquia Leocadio Posada Correa „El Diamante”

De la: 30.00 lei

Cod Produs: W-07 Categorie:

Cafeaua columbiană este crescuta de-a lungul celor trei lanțuri muntoase din nordul Anzilor care taie Columbia de la nord la sud. Supremo este clasificarea cea mai inalta pe care o pot primi boabele columbiene si asta inseamna un procent foarte mic de defecte, dimensiuni mari ale boabelor, toate acestea realizate printr-o selectie atenta si o grija sporita in timpul procesarii. Columbia va fi intotdeauna o alegere inspirata pentru bautorii de espresso, dar si pentru cei care prefera cafeaua la ibric sau la filtru.

Această cafea provine de la mici cultivatori din Gaitania Tolima, aproximativ 70% din această cafea este cultivată de comunitatea indigenă „Nasa Wesx”. Nasa Wesx trăiește în diferite teritorii indigene din jurul Columbiei.
Gaitania este situată la 40 km sud-vest de îndepărtata Planadas, Tolima. Această regiune este bine recunoscută de industria cafelei de specialitate, cafelele din această regiune sunt cunoscute a fi citrice și complexe.

Fiecare lot este cupa și analizat separat pentru a asigura standarde de calitate. Dacă un lot este peste 87, este păstrat deoparte ca microlot. Toate loturile sunt aprobate de echipa de control al calitatii Cofinet.

Despre Cofinet
Cofinet este o companie condusă de familia Arcila în Armenia, Quindío, în principala axă de cultivare a cafelei din Columbia cunoscută sub numele de EJE Cafetero. Compania este condusă de frații Carlos și Felipe Arcila, a 4-a generație a familiei cultivatoare de cafea și acum exportatoare. Tineri și inovatori, frații Arcila nu au avut o cale dreaptă către cafea, în ciuda faptului că creșteau în jurul ferme și mori (tatăl lor a lucrat pentru un mare exportator numit Racafé timp de 40 de ani!). Ambii au experiență în inginerie și au lucrat ca atare înainte de a se îndrăgosti de cafea în Australia.

Felipe Arcila la o vizită la fermă

„Familia noastră s-a luptat întotdeauna cu prețul C. Au vrut să devenim doctori sau ingineri. Orice DECĂ fermierii de cafea. Asta am făcut”, își amintește Felipe. Când a sosit în Australia pentru a lucra cu Carlos în 2012, frații au devenit obișnuiți la cafenelele de specialitate și s-au alăturat la cât mai multe sesiuni de cupping au putut. „‘Cum de nu putem vinde cafeaua familiei noastre aici?’ ne-am gândit. Așa că am început să trimitem mostre de prăjitori de la fermele noastre și… Nu a mers prea bine. Tatăl nostru se concentrase pe cantitate și eficiență, nu pe calitate.”

Au decis să părăsească „viața plictisitoare de inginer”, așa cum spune Felipe, în 2015, când au fondat Cofinet. „Prăjitorii sunt foarte cunoscuți în Australia și există multă concurență, așa că m-am întors în Columbia să mă ocup de aprovizionare și de calitate, iar fratele meu a rămas”, explică Felipe. Cu eforturi reînnoite în materie de calitate, totul s-a schimbat. „Am început să producem naturi și miere, la acea vreme foarte noi în Columbia, și am realizat că putem îmbunătăți calitatea cupei unui lot de la 83 la 88 de puncte și să le vindem la un preț bun! Am vrut să-l împărtășim și cu alți fermieri, așa că am creat un program de stagiu pentru a-i învăța noi metode post-recoltare.”

Golește

Descriere

Cafea Columbia Antioquia Leocadio Posada Correa „El Diamante”

Columbia produce în mod tipic aproximativ 10% din cafelele lumii si este acum pe locul al treilea, după Vietnam și Brazilia. Cea mai mare parte a cafelei columbiene este de înaltă calitate. Boabele sunt procesate prin spalare.

Procesare: washed

altitudine:1800m

varietate: Castillo

note: caramel, vin, trestie de zahar

86 puncte SCA

Informații suplimentare

Greutate Nu se aplică
Varietate

Arabica, Caturra, Typica

Altitudine

1750-2000m

Procesare

spalata, uscata la soare

Corp

mediu

Aciditate

stralucitoare

Note

capsuni, cirese, Fructe de padure, prune

Punctaj SCA

84.75

3 recenzii pentru Cafea Columbia Antioquia Leocadio Posada Correa „El Diamante”

  1. Alexandru

    Este prima oara cand cumpar din Romania o cafea proaspat prajita ca la carte. Regret ca am comandat doar 200 de grame dar cu siguranta voi mai cumpara de la voi!

  2. Simion Anca

    Excelenta !

    • Dinescu Stefan

      Va multumim 🙂

  3. Alice (proprietar verificat)

    De cand am descoperit-o, este singura cafea pe care o bem. Savuroasa!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ați putea dori, de asemenea…

0