Alege categoria
  • Alege categoria
  • Cafea din Africa
  • Cafea din America
  • Cafea din America de Sud
  • Merchandise
  • Rasnita
    • Espresso
    • Filtru
    • French Press
    • Ibric
Login / Înregistrare
0 Wishlist
0 items 0.00 lei
Menu
0 items 0.00 lei
Vezi categorii
  • Cafea din Asia
  • Cafea din America de Sud
  • Cafea din Africa
  • Boabe
  • Ibric
  • Acasa
  • Cafeaua noastră
  • Magazin online
  • Merchandise
  • Blog
  • Contact
Prima pagină Shop Cafea din America de Sud Cafea Columbia Antioquia Leocadio Posada Correa “El Diamante”
Cafea Brasil Cerrado Dulce NY2 17/18 26.00 lei – 130.00 lei
Inapoi la lista produse
Cafea Costa Rica Tarrazu San Rafael SHB 34.00 lei – 170.00 lei
Cafea colombia asobombo
Cafea colombia asobombo
Click to enlarge
Corretto

Cafea Columbia Antioquia Leocadio Posada Correa “El Diamante”

Evaluat la 5.00 din 5 pe baza a 3 evaluări de la clienți
(3 recenzii de la clienți)

32.00 lei – 160.00 lei

Cafeaua columbiană este crescuta de-a lungul celor trei lanțuri muntoase din nordul Anzilor care taie Columbia de la nord la sud. Supremo este clasificarea cea mai inalta pe care o pot primi boabele columbiene si asta inseamna un procent foarte mic de defecte, dimensiuni mari ale boabelor, toate acestea realizate printr-o selectie atenta si o grija sporita in timpul procesarii. Columbia va fi intotdeauna o alegere inspirata pentru bautorii de espresso, dar si pentru cei care prefera cafeaua la ibric sau la filtru.

Această cafea provine de la mici cultivatori din Gaitania Tolima, aproximativ 70% din această cafea este cultivată de comunitatea indigenă „Nasa Wesx”. Nasa Wesx trăiește în diferite teritorii indigene din jurul Columbiei.
Gaitania este situată la 40 km sud-vest de îndepărtata Planadas, Tolima. Această regiune este bine recunoscută de industria cafelei de specialitate, cafelele din această regiune sunt cunoscute a fi citrice și complexe.

Fiecare lot este cupa și analizat separat pentru a asigura standarde de calitate. Dacă un lot este peste 87, este păstrat deoparte ca microlot. Toate loturile sunt aprobate de echipa de control al calitatii Cofinet.

Despre Cofinet
Cofinet este o companie condusă de familia Arcila în Armenia, Quindío, în principala axă de cultivare a cafelei din Columbia cunoscută sub numele de EJE Cafetero. Compania este condusă de frații Carlos și Felipe Arcila, a 4-a generație a familiei cultivatoare de cafea și acum exportatoare. Tineri și inovatori, frații Arcila nu au avut o cale dreaptă către cafea, în ciuda faptului că creșteau în jurul ferme și mori (tatăl lor a lucrat pentru un mare exportator numit Racafé timp de 40 de ani!). Ambii au experiență în inginerie și au lucrat ca atare înainte de a se îndrăgosti de cafea în Australia.

Felipe Arcila la o vizită la fermă

„Familia noastră s-a luptat întotdeauna cu prețul C. Au vrut să devenim doctori sau ingineri. Orice DECĂ fermierii de cafea. Asta am făcut”, își amintește Felipe. Când a sosit în Australia pentru a lucra cu Carlos în 2012, frații au devenit obișnuiți la cafenelele de specialitate și s-au alăturat la cât mai multe sesiuni de cupping au putut. „‘Cum de nu putem vinde cafeaua familiei noastre aici?’ ne-am gândit. Așa că am început să trimitem mostre de prăjitori de la fermele noastre și… Nu a mers prea bine. Tatăl nostru se concentrase pe cantitate și eficiență, nu pe calitate.”

Au decis să părăsească „viața plictisitoare de inginer”, așa cum spune Felipe, în 2015, când au fondat Cofinet. „Prăjitorii sunt foarte cunoscuți în Australia și există multă concurență, așa că m-am întors în Columbia să mă ocup de aprovizionare și de calitate, iar fratele meu a rămas”, explică Felipe. Cu eforturi reînnoite în materie de calitate, totul s-a schimbat. „Am început să producem naturi și miere, la acea vreme foarte noi în Columbia, și am realizat că putem îmbunătăți calitatea cupei unui lot de la 83 la 88 de puncte și să le vindem la un preț bun! Am vrut să-l împărtășim și cu alți fermieri, așa că am creat un program de stagiu pentru a-i învăța noi metode post-recoltare.”

Golește
Adaugă la Wishlist
2 Persoane se uită acum la acest produs
SKU: W-07 Categorie: Cafea din America de Sud
Share:
  • Descriere
  • Informații suplimentare
  • Descriere râșniri
Descriere

Cafea Columbia Antioquia Leocadio Posada Correa “El Diamante”

Columbia produce în mod tipic aproximativ 10% din cafelele lumii si este acum pe locul al treilea, după Vietnam și Brazilia. Cea mai mare parte a cafelei columbiene este de înaltă calitate. Boabele sunt procesate prin spalare.

Procesare: washed

altitudine:1800m

varietate: Castillo

note: caramel, vin, trestie de zahar

86 puncte SCA

Informații suplimentare
Greutate Nu se aplică
Varietate

Arabica, Caturra, Typica

Altitudine

1750-2000m

Procesare

spalata, uscata la soare

Corp

mediu

Aciditate

stralucitoare

Note

capsuni, cirese, Fructe de padure, prune

Punctaj SCA

84.75

Descriere râșniri

ESPRESSO

Espresso este metoda cel mai greu de reprodus acasă și aici ne referim la faptul că un espressor semiautomat ce necesită doar apăsarea unui buton nu reușește să producă o ceașcă la calitatea uneia obținute cu un espressor professional.

Espresso este o băutură concentrată realizată prin extragerea a 25-35ml de lichid din 7-9 grame de cafea proaspăt râșnită, distribuită și tampată. Presiunea standard de extractie este 9 bari iar temperatura apei poate fi între 90 și 96 grade Celsius. Apa la fel de importantă ca la toate metodele de preparare a cafelei trebuie să aibă un conținut de minerale echilibrat, un TDS între 150-250ppm.  Cafeaua trebuie râșnită direct în portafiltru chiar înainte de extragerea shotului de espresso. Râșnița nu poate fi una cu lame care oferă granulație inconstantă ci trebuie să fie cu cuțite plate sau conice și pe cât posibil strapless adică fără pași în reglaj astfel încât să avem o infinitate de reglaje pentru ca în funcție de cantitatea de cafea folosită, timpul de extractie ai celor 30ml nu trebuie să depășească 30 de secunde dar nici să fie mai scurt de 20 de secunde.

Distribuirea cafelei în portafiltru are rolul de a pregăti tamparea, majoritatea râșnițelor distribuie mai multă cafea în centrul portafiltrului sau pe una din laterale la râșnițele cu dozator, distribuirea neuniformă dând densitate diferită în puc în urma tamparii.

Tamparea se realizează perpendicular pe sol și are rolul de a compacta stratul de cafea și de a crea o suprafață paralelă cu dușul espressorului, în cazul unei tampări inegale, apă alegând drumul cel mai scurt prin pucul de cafea, va lăsa porțiuni de puc neextrase.

În urma tamparii, portafiltrul nu va fi lovit cu tamperul pentru că orice șoc va produce microfișuri în puc, microfisuri ce vor modifica fluxul constant de apă prin tot pucul, astfel obținând extracții neuniforme (chanelling).

Ceștile pentru espresso trebuie să aibă capacitate maxima de 60ml și sa fie realizate din porțelan. Ceștile se țin desupra espressorului pentru a se încălzi și pentru a nu absorbi din temperature cafelei extrase. Temperatura unui shot de espresso imediat după extractie trebuie să fie în jur de 65 de grade Celsius, temperatura ce permite savurarea imediata a shotului. Chiar daca apa de extractie are peste 90 de grade Celsius, faptul că aceasta trece prin cafeaua râșnita ce se afla la temperatura camerei, scade temperatura băuturii astfel încât după extractie, nu trebuie să așteptam să se răcească.

Daca în restaurant se practica extracții din 7 grame de cafea din care se obțin 90ml de espresso (teoretic un café crème sau lungo), în cafenelele de specialitate ne putem bucura de extracții mai concentrate cu rații ce merg până la 1:2 adică 40ml din 20 grame de cafea, personal încep extracțiile de la 18 grame de cafea și 50ml în ceașcă.

Espresso este o băutură filtrata prin filtru metalic deci păstrează uleiurile, corpul și aromele cafelei, expunerea de doar 30 de secunde permițând extracția unei cantități foarte mici de cofeina comparatie cu celelalte metode de extractie.

Espresso lung este deci un mit că ar conține mai putina cofeina, orice extractie care depășește 30ml de lichid fiind mult mai bogata în cofeina. Daca doriți o cantitate mai mare de infuzie extrasa prin metoda espresso, solicitați un americano care înseamnă o ceașcă cu apa fierbinte peste care se extrage un shot de espresso. Veți avea astfel aroma inconfundabila a unui shot extras "corretto", o cantitate mica de cofeina și un volum de lichid ce va va satisface cerința (90-120ml)

Râșnirea pentru espresso este mai grunjoasa decât cea pentru ibric și mai fina decât cea pentru filtru, granulația fiind cam de mărimea cristalelor de sare fina.

IBRIC

Metoda tradiționala orientala de preparare a cafelei, larg răspândită în Romania. Presupune folosirea unui vas de alama (ibrik/cezve în turca) de capacitate cât mai apropiata cu numărul de cesti pregătite. Ceștile utilizate la ibric au aproximativ 50ml. Se pune apa și zaharul în ibric pe foc (în Turcia nu se bea cafea la ibric neindulcita. Exista doar variantele: dulce, mediu dulce și foarte dulce). Când apa s-a încălzit la aproximativ 40 de grade Celsius, se adaugă 8 grame de cafea pentru 100ml de apa (nu apa de la rețeaua publica. Folosiți apa plata sau filtrata). Se amesteca astfel încât toata cantitatea de cafea să fie în contact cu apa și se lasa pe foc mic până când se formează caimacul. În aproximativ 3 minute cafeaua trebuie să fie gata de turnat în cesti. Se toarnă cu grija și s eimparte caimacul în mod egal în cesti cu linguriță sau din turnae. Se savurează alaturi de baclavale, rahat, apa rece.

Ibricul ne oferă o cafea nefiltrata, corpolenta, catifelata. Recomandam Brazilia, Guatemala, Etiopia, Costa Rica

Cafeaua pentru ibric se râșnește extra fin, de granulația fainii.

 

FILTRU

Denumirea generica de filtru se folosește în ziua de astăzi la aparatul electrocasnic care încălzește până la fierbere apa ce urca astfel printr-un tub din care se scurge apoi peste cafeaua așezată într-o pâlnie de hârtie, plasa metalica sau plasa din material plastic.
Alte metode de filtrare care necesita apa la temperatura mai scăzută și mai prietenoasa cafelei (92-95 grade Celsius) sunt: V60, Chemex, Clever dripper, Kalitta. La metodele de filtrare se are grija să se umezească în prealabil filtrul cu apa pentru a nu retine foarte multe din uleiurile naturale ale cafelei. Se folosește o rație de 56 grame la litrul de apa (plata sau filtrata) sau respectând proporțiile 28 grame de cafea la 500ml sau 14 grame la 250ml. Se adaugă 50ml de apa peste cafea, se lasă să se înflorească (bloom) 30 de secunde după care se adaugă apa în fir continuu astfel încât după 3 minute țoață cantitatea de apa să se fi scurs în vasul de decantare. Metodele de filtrare prin hârtie dau o cafea cu foarte puține uleiuri, cu arome distincte și ușor de diferențiat, păstrează notele fructate, florale și aciditatea cafelei, corpul băuturii fiind mai slab.

Recomandam cafelele din Etiopia, Kenya, India, Costa Rica

Cafeaua pentru filtru se râșnește mai grosier decât cafeaua pentru espresso dar mai fin decât cea pentru French presa, cam de granulația sării grunjoase.

 

FRENCH PRESS

French Press este o metoda de filtrare prin imersie a cafelei. Mulți dintre noi avem acasă un French press și îl folosim la infuziile de ceai (camelia sinensis) sau alte plante. Pentru a prepara French press vom folosi rația de baza pentru metodele de brew adică 56 grame de cafea la 1 litru de apa. Cafeaua se râșnește grunjos, mai grunjos decât sarea mare, se amesteca în cana de French press cu apa la 92-95 grade Celsius, se montează pistonul și se apasă cât să scufundam sub apa întreagă cantitate de cafea (5-6mm de lichid deasupra pistonului) iar după 3 minute apăsam pistonul până la capăt și turnam cafeaua în cesti/cani.

Este o metoda simpla de preparare a cafelei deoarece nu necesita filtre de schimb, cafeaua la aceasta granulație se râșnește ușor chiar și cu o râșnita manuala, prețul unui French press este mic (aproximativ 30 lei pentru unul cu capacitatea de 1 litru)

Deoarece folosește un filtru metalic, French press ne oferă o cafea corpolenta, plina de uleiuri, aromata și ușor de preparat

Recomandam: Guatemala, Etiopia, India, Costa Rica, Brasilia, Columbia

 

5
Evaluat la 5 din 5
3 reviews
Evaluat la 5 din 5
3
Evaluat la 4 din 5
0
Evaluat la 3 din 5
0
Evaluat la 2 din 5
0
Evaluat la 1 din 5
0

3 recenzii pentru Cafea Columbia Antioquia Leocadio Posada Correa “El Diamante”

Clear filters
  1. Alexandru – august 27, 2017

    Evaluat la 5 din 5

    Este prima oara cand cumpar din Romania o cafea proaspat prajita ca la carte. Regret ca am comandat doar 200 de grame dar cu siguranta voi mai cumpara de la voi!

    0
    0
  2. Simion Anca – octombrie 27, 2017

    Evaluat la 5 din 5

    Excelenta !

    0
    0
    • Dinescu Stefan – octombrie 27, 2017

      Va multumim 🙂

  3. Alice (proprietar verificat) – decembrie 13, 2018

    Evaluat la 5 din 5

    De cand am descoperit-o, este singura cafea pe care o bem. Savuroasa!

    0
    0
Adaugă o recenzie Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

S-ar putea să-ți placă și…

Adaugă în coș
Quick view
Adaugă la Wishlist

Cafea Ethiopia Yirgacheffe Kochere – 200 g

Evaluat la 0 din 5
36.00 lei
Adaugă în coș
Quick view
Adaugă la Wishlist

Cafea Ethiopia Yirgacheffe Kochere – 400 g

Evaluat la 0 din 5
72.00 lei
Adaugă în coș
Quick view
Adaugă la Wishlist

Cafea Costa Rica Tarrazu San Rafael SHB – 400 g

Evaluat la 0 din 5
68.00 lei
Adaugă în coș
Quick view
Adaugă la Wishlist

Cafea Costa Rica Tarrazu San Rafael SHB – 200 g

Evaluat la 0 din 5
34.00 lei

Produse similare

Selectează opțiunile
Quick view
Adaugă la Wishlist

Cafea Brasil Cerrado Dulce NY2 17/18

Cafea din America de Sud
Corretto
Evaluat la 0 din 5
26.00 lei – 130.00 lei
Selectează opțiunile
Quick view
Adaugă la Wishlist

Cafea Costa Rica Tarrazu San Rafael SHB

Cafea din America de Sud
Corretto
Evaluat la 0 din 5
34.00 lei – 170.00 lei
Selectează opțiunile
Quick view
Adaugă la Wishlist

Cafea Guatemala SHB Flor De Coban

Cafea din America de Sud
Corretto
Evaluat la 5.00 din 5
30.00 lei – 150.00 lei
Selectează opțiunile
Quick view
Adaugă la Wishlist

Cafea Cuba Serrano Sierra Maestra

Cafea din America de Sud
Corretto
Evaluat la 0 din 5
44.00 lei – 220.00 lei
Selectează opțiunile
Quick view
Adaugă la Wishlist

Cafea Peru Tres Mosqueteros

Cafea din America de Sud
Corretto
Evaluat la 0 din 5
39.00 lei – 195.00 lei

Vrei sa fii printre primii care afla de cele mai noi arome de la Corretto?

Iti respectam datele personale conform Politicii de Confidentialitate

Hai pe la noi sa bem o cafea exceptionala!

  • Adresa noastra: Str.Tepes Voda nr.14A, Constanta, Romania
  • Program: De luni pana duminica intre 08.00 – 19.00
  • Email: office@caffecorretto.ro
Recent Posts
  • ctnews_corretto4
    Cafeaua la ibric
    aprilie 22, 2023 1 Comment
  • 4
    Povestea noastra
    decembrie 3, 2022 4 Comments
Toate drepturile rezervate Cafe Corretto 2023. Faurit si vegheat de Digital NINJA
payments
  • Meniu
  • Categorii
  • Cafea din Asia
  • Cafea din America de Sud
  • Cafea din Africa
  • Boabe
  • Ibric
  • Acasa
  • Cafeaua noastră
  • Magazin online
  • Merchandise
  • Blog
  • Contact
  • Wishlist
  • Login / Înregistrare
Cos de cumparaturi
Inchide
Autentificare
Inchide

Ai uitat parola?

Nu ai inca un cont?

Creeaza un cont

Cafea Columbia Antioquia Leocadio Posada Correa “El Diamante”

Evaluat la 5.00 din 5
32.00 lei – 160.00 lei Alege opțiuni
Adaugă la Wishlist