Alege categoria
  • Alege categoria
  • Boabe
  • Cafea din Africa
  • Cafea din America
  • Cafea din America de Sud
  • Cafea din Asia
  • Merchandise
  • Rasnita
    • Espresso
    • Filtru
    • French Press
    • Ibric
Login / Înregistrare
0 Wishlist
0 items 0.00 lei
Menu
0 items 0.00 lei
Vezi categorii
  • Cafea din Asia
  • Cafea din America de Sud
  • Cafea din Africa
  • Boabe
  • Ibric
  • Acasa
  • Cafeaua noastră
  • Magazin online
  • Merchandise
  • Blog
  • Contact
Prima pagină Shop Cafea din America Cafea Panama Boquete SHB EP
Cafea Mexic Altura Chiapas Adelita Monte Azul 39.00 lei – 195.00 lei
Inapoi la lista produse
Cafea Peru Tres Mosqueteros 39.00 lei – 195.00 lei
Etichete Corretto Pungi Panama
Etichete Corretto Pungi Panama
Click to enlarge
Corretto

Cafea Panama Boquete SHB EP

39.00 lei – 195.00 lei

Note de cupping:citrice curate, consistente, moi, delicate, echilibrate, caramel, migdale prăjite, gust dulce

17 produse vandute in ultimele 12 ore
Golește
Adaugă la Wishlist
6 Persoane se uită acum la acest produs
SKU: W-11 Categorie: Cafea din America
Share:
  • Descriere
  • Informații suplimentare
  • Descriere râșniri
Descriere

Cafea Panama Boquete SHB EP

Panama: Boquete este o vale din partea estică a lui Vulcan Baru. (cea mai înaltă din Panama). Etajul văii este la aproximativ 1000 de metri deasupra nivelului mării, iar cea mai mare parte a cafelei este cultivată pe versanții care înconjoară valea urcând spre vulcan și în cordiliera centrală (partea de nord și est a văii). Cafeaua este cultivată în unele zone de peste 1650 de metri. În Boquete există o serie de regiuni mai mici, inclusiv Quiel, Volcancito, Palmira, Horqueta și Jaramillo. Boquete este, de asemenea, cunoscut pentru biodiversitatea sa incredibilă, în special în plantele cu flori.

Orașul Boquete a fost infiintat la sfârșitul anilor 1800 și începutul anilor 1900 de imigranți din întreaga lume. Acești coloniști au adus cu ei o serie de abilități. Unii erau ingineri la constructia canalului (francezi și americani), în timp ce alții aveau experiență în transportul maritim și comerțul maritim. Acest grup i-a adus lui Boquete o curiozitate care încă se regăsește în rândul boqueteñansilor. Cu privire la modul de îmbunătățire a procesului și a producției, care s-a alimentat în cultura inventivă a cafelei care predomină în Panama.

„Strictly Hard Bean” (SHB) se referă la cafeaua care a fost crescută peste 1350 masl. Altitudinile cu creștere mai mare sunt adesea legate de o aciditate mai strălucitoare, o cupă mai curată și o densitate de boabe mai consistentă.

Note de cupping:citrice curate, consistente, moi, delicate, echilibrate, caramel, migdale prăjite, gust dulce

 

Informații suplimentare
Greutate Nu se aplică
Varietate

Caturra, Typica

Altitudine

1350+ m asl

Procesare

spalata

Corp

mediu

Aciditate

dulce

Descriere râșniri

ESPRESSO

Espresso este metoda cel mai greu de reprodus acasă și aici ne referim la faptul că un espressor semiautomat ce necesită doar apăsarea unui buton nu reușește să producă o ceașcă la calitatea uneia obținute cu un espressor professional.

Espresso este o băutură concentrată realizată prin extragerea a 25-35ml de lichid din 7-9 grame de cafea proaspăt râșnită, distribuită și tampată. Presiunea standard de extractie este 9 bari iar temperatura apei poate fi între 90 și 96 grade Celsius. Apa la fel de importantă ca la toate metodele de preparare a cafelei trebuie să aibă un conținut de minerale echilibrat, un TDS între 150-250ppm.  Cafeaua trebuie râșnită direct în portafiltru chiar înainte de extragerea shotului de espresso. Râșnița nu poate fi una cu lame care oferă granulație inconstantă ci trebuie să fie cu cuțite plate sau conice și pe cât posibil strapless adică fără pași în reglaj astfel încât să avem o infinitate de reglaje pentru ca în funcție de cantitatea de cafea folosită, timpul de extractie ai celor 30ml nu trebuie să depășească 30 de secunde dar nici să fie mai scurt de 20 de secunde.

Distribuirea cafelei în portafiltru are rolul de a pregăti tamparea, majoritatea râșnițelor distribuie mai multă cafea în centrul portafiltrului sau pe una din laterale la râșnițele cu dozator, distribuirea neuniformă dând densitate diferită în puc în urma tamparii.

Tamparea se realizează perpendicular pe sol și are rolul de a compacta stratul de cafea și de a crea o suprafață paralelă cu dușul espressorului, în cazul unei tampări inegale, apă alegând drumul cel mai scurt prin pucul de cafea, va lăsa porțiuni de puc neextrase.

În urma tamparii, portafiltrul nu va fi lovit cu tamperul pentru că orice șoc va produce microfișuri în puc, microfisuri ce vor modifica fluxul constant de apă prin tot pucul, astfel obținând extracții neuniforme (chanelling).

Ceștile pentru espresso trebuie să aibă capacitate maxima de 60ml și sa fie realizate din porțelan. Ceștile se țin desupra espressorului pentru a se încălzi și pentru a nu absorbi din temperature cafelei extrase. Temperatura unui shot de espresso imediat după extractie trebuie să fie în jur de 65 de grade Celsius, temperatura ce permite savurarea imediata a shotului. Chiar daca apa de extractie are peste 90 de grade Celsius, faptul că aceasta trece prin cafeaua râșnita ce se afla la temperatura camerei, scade temperatura băuturii astfel încât după extractie, nu trebuie să așteptam să se răcească.

Daca în restaurant se practica extracții din 7 grame de cafea din care se obțin 90ml de espresso (teoretic un café crème sau lungo), în cafenelele de specialitate ne putem bucura de extracții mai concentrate cu rații ce merg până la 1:2 adică 40ml din 20 grame de cafea, personal încep extracțiile de la 18 grame de cafea și 50ml în ceașcă.

Espresso este o băutură filtrata prin filtru metalic deci păstrează uleiurile, corpul și aromele cafelei, expunerea de doar 30 de secunde permițând extracția unei cantități foarte mici de cofeina comparatie cu celelalte metode de extractie.

Espresso lung este deci un mit că ar conține mai putina cofeina, orice extractie care depășește 30ml de lichid fiind mult mai bogata în cofeina. Daca doriți o cantitate mai mare de infuzie extrasa prin metoda espresso, solicitați un americano care înseamnă o ceașcă cu apa fierbinte peste care se extrage un shot de espresso. Veți avea astfel aroma inconfundabila a unui shot extras "corretto", o cantitate mica de cofeina și un volum de lichid ce va va satisface cerința (90-120ml)

Râșnirea pentru espresso este mai grunjoasa decât cea pentru ibric și mai fina decât cea pentru filtru, granulația fiind cam de mărimea cristalelor de sare fina.

IBRIC

Metoda tradiționala orientala de preparare a cafelei, larg răspândită în Romania. Presupune folosirea unui vas de alama (ibrik/cezve în turca) de capacitate cât mai apropiata cu numărul de cesti pregătite. Ceștile utilizate la ibric au aproximativ 50ml. Se pune apa și zaharul în ibric pe foc (în Turcia nu se bea cafea la ibric neindulcita. Exista doar variantele: dulce, mediu dulce și foarte dulce). Când apa s-a încălzit la aproximativ 40 de grade Celsius, se adaugă 8 grame de cafea pentru 100ml de apa (nu apa de la rețeaua publica. Folosiți apa plata sau filtrata). Se amesteca astfel încât toata cantitatea de cafea să fie în contact cu apa și se lasa pe foc mic până când se formează caimacul. În aproximativ 3 minute cafeaua trebuie să fie gata de turnat în cesti. Se toarnă cu grija și s eimparte caimacul în mod egal în cesti cu linguriță sau din turnae. Se savurează alaturi de baclavale, rahat, apa rece.

Ibricul ne oferă o cafea nefiltrata, corpolenta, catifelata. Recomandam Brazilia, Guatemala, Etiopia, Costa Rica

Cafeaua pentru ibric se râșnește extra fin, de granulația fainii.

 

FILTRU

Denumirea generica de filtru se folosește în ziua de astăzi la aparatul electrocasnic care încălzește până la fierbere apa ce urca astfel printr-un tub din care se scurge apoi peste cafeaua așezată într-o pâlnie de hârtie, plasa metalica sau plasa din material plastic.
Alte metode de filtrare care necesita apa la temperatura mai scăzută și mai prietenoasa cafelei (92-95 grade Celsius) sunt: V60, Chemex, Clever dripper, Kalitta. La metodele de filtrare se are grija să se umezească în prealabil filtrul cu apa pentru a nu retine foarte multe din uleiurile naturale ale cafelei. Se folosește o rație de 56 grame la litrul de apa (plata sau filtrata) sau respectând proporțiile 28 grame de cafea la 500ml sau 14 grame la 250ml. Se adaugă 50ml de apa peste cafea, se lasă să se înflorească (bloom) 30 de secunde după care se adaugă apa în fir continuu astfel încât după 3 minute țoață cantitatea de apa să se fi scurs în vasul de decantare. Metodele de filtrare prin hârtie dau o cafea cu foarte puține uleiuri, cu arome distincte și ușor de diferențiat, păstrează notele fructate, florale și aciditatea cafelei, corpul băuturii fiind mai slab.

Recomandam cafelele din Etiopia, Kenya, India, Costa Rica

Cafeaua pentru filtru se râșnește mai grosier decât cafeaua pentru espresso dar mai fin decât cea pentru French presa, cam de granulația sării grunjoase.

 

FRENCH PRESS

French Press este o metoda de filtrare prin imersie a cafelei. Mulți dintre noi avem acasă un French press și îl folosim la infuziile de ceai (camelia sinensis) sau alte plante. Pentru a prepara French press vom folosi rația de baza pentru metodele de brew adică 56 grame de cafea la 1 litru de apa. Cafeaua se râșnește grunjos, mai grunjos decât sarea mare, se amesteca în cana de French press cu apa la 92-95 grade Celsius, se montează pistonul și se apasă cât să scufundam sub apa întreagă cantitate de cafea (5-6mm de lichid deasupra pistonului) iar după 3 minute apăsam pistonul până la capăt și turnam cafeaua în cesti/cani.

Este o metoda simpla de preparare a cafelei deoarece nu necesita filtre de schimb, cafeaua la aceasta granulație se râșnește ușor chiar și cu o râșnita manuala, prețul unui French press este mic (aproximativ 30 lei pentru unul cu capacitatea de 1 litru)

Deoarece folosește un filtru metalic, French press ne oferă o cafea corpolenta, plina de uleiuri, aromata și ușor de preparat

Recomandam: Guatemala, Etiopia, India, Costa Rica, Brasilia, Columbia

 

Evaluat la 0 din 5
0 reviews
Evaluat la 5 din 5
0
Evaluat la 4 din 5
0
Evaluat la 3 din 5
0
Evaluat la 2 din 5
0
Evaluat la 1 din 5
0

Recenzii

Clear filters

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Cafea Panama Boquete SHB EP” Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

S-ar putea să-ți placă și…

Selectează opțiunile
Quick view
Adaugă la Wishlist

Cafea Mexic Altura Chiapas Adelita Monte Azul

Rasnita, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Cafea din America
Corretto
Evaluat la 0 din 5
39.00 lei – 195.00 lei

Vrei sa fii printre primii care afla de cele mai noi arome de la Corretto?

Iti respectam datele personale conform Politicii de Confidentialitate

Hai pe la noi sa bem o cafea exceptionala!

  • Adresa noastra: Str.Tepes Voda nr.14A, Constanta, Romania
  • Program: De luni pana duminica intre 08.00 – 19.00
  • Email: office@caffecorretto.ro
Recent Posts
  • Cafeaua la ibric
    aprilie 22, 2023 1 Comment
  • Povestea noastra
    decembrie 3, 2022 4 Comments
Toate drepturile rezervate Cafe Corretto 2023. Faurit si vegheat de Digital NINJA
payments
  • Meniu
  • Categorii
  • Cafea din Asia
  • Cafea din America de Sud
  • Cafea din Africa
  • Boabe
  • Ibric
  • Acasa
  • Cafeaua noastră
  • Magazin online
  • Merchandise
  • Blog
  • Contact
  • Wishlist
  • Login / Înregistrare
Cos de cumparaturi
Inchide
Autentificare
Inchide

Ai uitat parola?

Nu ai inca un cont?

Creeaza un cont

Cafea Panama Boquete SHB EP

39.00 lei – 195.00 lei Alege opțiuni
Adaugă la Wishlist