Cafea de specialitate | Țară de origine: Cuba
O cafea cu aciditate aproape inexistenta, o cafea cremoasa, corpolenta, onctuoasa, cu note de tutun, ciocolata neagra, cacao si cereale. Excelenta pentru initierea in paleta de arome a cafelelor de specialitate. Chiar si prajita light va va incanta papilele cu note familiare si blande, fara a fi deloc agresiva. O puteti incerca la filtru sau la ibric pentru ca lipsa aciditatii o face sa fie extrem de versatila.
Desi procesata prin spalare, are notele, corpul si aciditatea unei cafele procesata natural, a unei cafele ce a fost lasata la macerat inainte de a fi indepartata pulpa de pe boabe.
Cuba este cea mai mare insulă din Arhipelagul Caraibelor. La sfârșitul secolului al XVIII-lea, producția de cafea a cunoscut o creștere remarcabilă în Cuba, datorită sosirii multor fermieri francezi după Revoluția din Haiti. Acești fermieri posedau toate cunoștințele necesare despre cum să cultive Arabica. Le-au plantat de-a lungul flancurilor Sierra Maestra, construind plantații splendide pe parcurs.
Cafeaua noastră provine, de asemenea, din Sierra Maestra și crește între 1000 și 1200 de metri altitudine. Este culeasă manual, din cauza dealurilor abrupte și a vegetației dense (Ingas, Leucaena) care oferă umbra necesară pentru ca plantele să prospere. După aceea, boabele de cafea se spală cu grijă. Rezultatul: o cafea excelentă, cu note aromate de ciocolată neagră și tutun.
După Revoluția cubaneză din 1959, producția de cafea de specialitate a început un declin, în principal din cauza fragmentării terenurilor cultivate și a lipsei de stimulente pentru micii fermieri din partea guvernului.
În 1962, producția de cafea a suferit un alt declin din cauza embargoului SUA asupra mărfurilor exportat, iar astăzi, producția de cafea reprezintă doar o mică parte din totalul produselor exportate cubaneze. Majoritatea plantelor sunt cultivate în zona muntoasă a Sierra Maestra și exportate în totalitate de Cuba, export care garantează cultivatorilor un preț fix.
100% ARABICA
Cafeaua de specialitate din Cuba oferă o experiență aromată excepțională, datorită măiestriei fermierilor care cultivă cu pasiune cafea Arabica în regiunea muntoasă Sierra Maestra. Culeasă manual și procesată cu grijă, fiecare ceașcă dezvăluie arome delicate de ciocolată neagră și subtile nuanțe de tutun, reflectând tradiția și calitatea distinctivă a cafelei cubaneze.
Recenzii
Clear filtersNu există recenzii până acum.