Alege categoria
  • Alege categoria
  • Boabe
  • Cafea din Africa
  • Cafea din America
  • Merchandise
  • Rasnita
    • Espresso
    • Filtru
    • French Press
    • Ibric
Login / Înregistrare
0 Wishlist
0 items 0,00 lei
Menu
0 items 0,00 lei
Vezi categorii
  • Cafea din Asia
  • Cafea din America
  • Cafea din Africa
  • Acasă
  • Cafeaua noastră
  • Magazin online
  • Merchandise
  • Blog
  • Contact
Prima pagină Rasnita Ibric Cafea El Salvador Ataco natural
Ceasca lut cappuccino 160ml
Ceasca lut cappuccino 160ml 95,00 lei
Inapoi la lista produse
Cafea Rwanda Bumbogo Gakenke natural
Cafea Rwanda Bumbogo Gakenke natural 50,00 lei – 225,00 lei
-10%
eticheta corretto punga elsalvadortecapa 67ea7e380ff63 scaled
Punga de Cafea de specialitate - Corretto - Verso
Cafea Corretto Mood
Cafea Corretto Mood1
Click to enlarge
Punga de Cafea de specialitate - Corretto - Verso
Corretto

Cafea El Salvador Ataco natural

48,00 lei – 216,00 lei

În ciuda faptului că se află în munții Ataco, Finca Villa Galicia este una dintre puținele ferme din El Salvador care poate fi traversată cu ușurință, deoarece este în mare parte plată. Pomii de cafea Arabica cresc aici pentru a folosi soarele, iar solul de dedesubt rămâne neatins, folosind frunzele căzute ca îngrășământ natural. Abordarea cultivatorului Mauricio Salaverría cu privire la creșterea naturală, fertilizarea și prelucrarea la fața locului se aliniază cu valorile Project Origin și asigură că expresiile și profilurile boabelor sale verzi de cafea sunt unice.


14 produse vandute in ultimele 12 ore
Anulează
Adaugă la Wishlist
23 Persoane se uită acum la acest produs
SKU: el-salvador Categorii: Cafea din America, Boabe, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Rasnita
Share:
  • Descriere
  • Informații suplimentare
  • Descriere râșniri
Descriere

Cafea de specialitate | Țară de origine: El Salvador

   O cafea delicioasa cu note fructate de smochine uscate, nucsoara, ciocolata, o cafea fructata, tropicala, procesata natural de Mauricio Salaverrias, un fermier de la care intotdeauna primim cafele fabuloase. Villa Galicia este numele fermei lui Mauricio care ne ofera o cantitate limitata de boabe din varietatile bourbon si pacas procesate honey,

     În renumita regiune Apaneca – Ataco din El Salvador, Villa Galicia este o fermă de cafea renumită, deținută de Mauricio Salaverria. Această fermă de 12 hectare se află de-a lungul pitorescului „Drumul Florilor” și beneficiază de un sol bogat argilo-calcaros, ideal pentru producerea cafelei de înaltă calitate. Mauricio, un maestru al procesării cafelei după recoltare, a investit într-o fabrică de procesare ecologică și folosește metode inovatoare pentru a scoate tot ce este mai bun din boabele sale. Originile Villa Galicia datează de peste un secol, când Don Manuel Ariz a părăsit Galicia, Spania, și s-a stabilit în Concepción de Ataco. Recunoscând potențialul regiunii, el a început prin achiziționarea a 13,5 hectare de teren fertil, care a devenit fundația Villa Galicia. Mauricio continuă această moștenire astăzi cu dăruire și o abordare inventiva a producției de cafea.

În ciuda faptului că se află în munții Ataco, Finca Villa Galicia este una dintre puținele ferme din El Salvador care poate fi traversată cu ușurință, deoarece este în mare parte plată. Pomii de cafea Arabica cresc aici foarte bine datorita expunerii indelungate la soare, iar solul rămâne neatins, folosind frunzele căzute ca îngrășământ natural. Abordarea cultivatorului Mauricio Salaverría cu privire la creșterea naturală, fertilizarea și prelucrarea la fața locului se aliniază cu valorile Project Origin și asigură că expresiile și profilurile boabelor sale verzi de cafea sunt unice.

    Project Origin este denumirea proiectului dezvoltat de catre Sasa Sestic, castigator al World Barista Championship in 2015.

Project Origin este o companie care folosește boabe de cafea verzi pentru a da putere oamenilor, astfel încât împreună să putem schimba lumea pe care o vedem.

De-a lungul istoriei noastre am întâlnit sute de oameni extraordinari din toată lumea. Am furnizat prăjitorilor și baristilor o varietate substanțială de cafea, am investit în zeci de proiecte comunitare care îmbunătățesc mijloacele de trai ale indivizilor și comunităților și am dezvoltat noi tehnici de procesare care pot construi o durabilitate economică mai bună pentru producători și le-am oferit consumatorilor o gamă complet nouă de experiențe de aromă. Toate aceste realizări au fost posibile datorită inimii și minții fondatorului nostru, Saša Šestić, și prin modul în care a răspuns la această întrebare.

„Poți să încerci o mostră din cafeaua familiei mele?” Când Pathy Kasiviswanathan a vizitat pentru prima dată Saša la sediul ONA în 2010, a vrut pur și simplu o recenzie a cafelelor familiei sale, pentru a-l ajuta să înceapă un comerț cu ridicata cu fasole verde în Australia. Thalanar Estate este o fermă producătoare de cafea din sudul Indiei care și-a vândut boabele ca marfă morii locale, ceea ce înseamnă că boabele au fost amestecate cu o gamă de alte fasole verzi de la alte ferme și nimeni nu știa cu adevărat unde a ajuns. Saša a fost de acord să încerce mostrele, iar când a făcut-o, a considerat că cafeaua poate avea un gust mai bun decât cafeaua indiană pe care o folosea în prezent. Aceasta a fost o degustare pozitivă – dar spre surprinderea lui Saša, Pathy nu mai gustase niciodată el însuși aceste cafele! De fapt, nimeni de la fermă nu știa ce produc. Cafeaua Saša și ONA cumpărau deja cafea direct de la unii producători, dar această oportunitate a văzut potențialul de a investi în mai mult decât comerțul direct cu boabe verzi.

 

100% ARABICA

86 puncte SCA

 

Informații suplimentare
Greutate Nu se aplică
Varietate

Bourbon

Altitudine

1350-1700

Procesare

pulped natural

Corp

plin

Aciditate

blanda

Note

Ciocolata, Smochine, Tropicale

Descriere râșniri

ESPRESSO

Espresso este metoda cel mai greu de reprodus acasă și aici ne referim la faptul că un espressor semiautomat ce necesită doar apăsarea unui buton nu reușește să producă o ceașcă la calitatea uneia obținute cu un espressor professional.

Espresso este o băutură concentrată realizată prin extragerea a 25-35ml de lichid din 7-9 grame de cafea proaspăt râșnită, distribuită și tampată. Presiunea standard de extractie este 9 bari iar temperatura apei poate fi între 90 și 96 grade Celsius. Apa la fel de importantă ca la toate metodele de preparare a cafelei trebuie să aibă un conținut de minerale echilibrat, un TDS între 150-250ppm.  Cafeaua trebuie râșnită direct în portafiltru chiar înainte de extragerea shotului de espresso. Râșnița nu poate fi una cu lame care oferă granulație inconstantă ci trebuie să fie cu cuțite plate sau conice și pe cât posibil strapless adică fără pași în reglaj astfel încât să avem o infinitate de reglaje pentru ca în funcție de cantitatea de cafea folosită, timpul de extractie ai celor 30ml nu trebuie să depășească 30 de secunde dar nici să fie mai scurt de 20 de secunde.

Distribuirea cafelei în portafiltru are rolul de a pregăti tamparea, majoritatea râșnițelor distribuie mai multă cafea în centrul portafiltrului sau pe una din laterale la râșnițele cu dozator, distribuirea neuniformă dând densitate diferită în puc în urma tamparii.

Tamparea se realizează perpendicular pe sol și are rolul de a compacta stratul de cafea și de a crea o suprafață paralelă cu dușul espressorului, în cazul unei tampări inegale, apă alegând drumul cel mai scurt prin pucul de cafea, va lăsa porțiuni de puc neextrase.

În urma tamparii, portafiltrul nu va fi lovit cu tamperul pentru că orice șoc va produce microfișuri în puc, microfisuri ce vor modifica fluxul constant de apă prin tot pucul, astfel obținând extracții neuniforme (chanelling).

Ceștile pentru espresso trebuie să aibă capacitate maxima de 60ml și sa fie realizate din porțelan. Ceștile se țin desupra espressorului pentru a se încălzi și pentru a nu absorbi din temperature cafelei extrase. Temperatura unui shot de espresso imediat după extractie trebuie să fie în jur de 65 de grade Celsius, temperatura ce permite savurarea imediata a shotului. Chiar daca apa de extractie are peste 90 de grade Celsius, faptul că aceasta trece prin cafeaua râșnita ce se afla la temperatura camerei, scade temperatura băuturii astfel încât după extractie, nu trebuie să așteptam să se răcească.

Daca în restaurant se practica extracții din 7 grame de cafea din care se obțin 90ml de espresso (teoretic un café crème sau lungo), în cafenelele de specialitate ne putem bucura de extracții mai concentrate cu rații ce merg până la 1:2 adică 40ml din 20 grame de cafea, personal încep extracțiile de la 18 grame de cafea și 50ml în ceașcă.

Espresso este o băutură filtrata prin filtru metalic deci păstrează uleiurile, corpul și aromele cafelei, expunerea de doar 30 de secunde permițând extracția unei cantități foarte mici de cofeina comparatie cu celelalte metode de extractie.

Espresso lung este deci un mit că ar conține mai putina cofeina, orice extractie care depășește 30ml de lichid fiind mult mai bogata în cofeina. Daca doriți o cantitate mai mare de infuzie extrasa prin metoda espresso, solicitați un americano care înseamnă o ceașcă cu apa fierbinte peste care se extrage un shot de espresso. Veți avea astfel aroma inconfundabila a unui shot extras "corretto", o cantitate mica de cofeina și un volum de lichid ce va va satisface cerința (90-120ml)

Râșnirea pentru espresso este mai grunjoasa decât cea pentru ibric și mai fina decât cea pentru filtru, granulația fiind cam de mărimea cristalelor de sare fina.

IBRIC

Metoda tradiționala orientala de preparare a cafelei, larg răspândită în Romania. Presupune folosirea unui vas de alama (ibrik/cezve în turca) de capacitate cât mai apropiata cu numărul de cesti pregătite. Ceștile utilizate la ibric au aproximativ 50ml. Se pune apa și zaharul în ibric pe foc (în Turcia nu se bea cafea la ibric neindulcita. Exista doar variantele: dulce, mediu dulce și foarte dulce). Când apa s-a încălzit la aproximativ 40 de grade Celsius, se adaugă 8 grame de cafea pentru 100ml de apa (nu apa de la rețeaua publica. Folosiți apa plata sau filtrata). Se amesteca astfel încât toata cantitatea de cafea să fie în contact cu apa și se lasa pe foc mic până când se formează caimacul. În aproximativ 3 minute cafeaua trebuie să fie gata de turnat în cesti. Se toarnă cu grija și s eimparte caimacul în mod egal în cesti cu linguriță sau din turnae. Se savurează alaturi de baclavale, rahat, apa rece.

Ibricul ne oferă o cafea nefiltrata, corpolenta, catifelata. Recomandam Brazilia, Guatemala, Etiopia, Costa Rica

Cafeaua pentru ibric se râșnește extra fin, de granulația fainii.

 

FILTRU

Denumirea generica de filtru se folosește în ziua de astăzi la aparatul electrocasnic care încălzește până la fierbere apa ce urca astfel printr-un tub din care se scurge apoi peste cafeaua așezată într-o pâlnie de hârtie, plasa metalica sau plasa din material plastic.
Alte metode de filtrare care necesita apa la temperatura mai scăzută și mai prietenoasa cafelei (92-95 grade Celsius) sunt: V60, Chemex, Clever dripper, Kalitta. La metodele de filtrare se are grija să se umezească în prealabil filtrul cu apa pentru a nu retine foarte multe din uleiurile naturale ale cafelei. Se folosește o rație de 56 grame la litrul de apa (plata sau filtrata) sau respectând proporțiile 28 grame de cafea la 500ml sau 14 grame la 250ml. Se adaugă 50ml de apa peste cafea, se lasă să se înflorească (bloom) 30 de secunde după care se adaugă apa în fir continuu astfel încât după 3 minute țoață cantitatea de apa să se fi scurs în vasul de decantare. Metodele de filtrare prin hârtie dau o cafea cu foarte puține uleiuri, cu arome distincte și ușor de diferențiat, păstrează notele fructate, florale și aciditatea cafelei, corpul băuturii fiind mai slab.

Recomandam cafelele din Etiopia, Kenya, India, Costa Rica

Cafeaua pentru filtru se râșnește mai grosier decât cafeaua pentru espresso dar mai fin decât cea pentru French presa, cam de granulația sării grunjoase.

 

FRENCH PRESS

French Press este o metoda de filtrare prin imersie a cafelei. Mulți dintre noi avem acasă un French press și îl folosim la infuziile de ceai (camelia sinensis) sau alte plante. Pentru a prepara French press vom folosi rația de baza pentru metodele de brew adică 56 grame de cafea la 1 litru de apa. Cafeaua se râșnește grunjos, mai grunjos decât sarea mare, se amesteca în cana de French press cu apa la 92-95 grade Celsius, se montează pistonul și se apasă cât să scufundam sub apa întreagă cantitate de cafea (5-6mm de lichid deasupra pistonului) iar după 3 minute apăsam pistonul până la capăt și turnam cafeaua în cesti/cani.

Este o metoda simpla de preparare a cafelei deoarece nu necesita filtre de schimb, cafeaua la aceasta granulație se râșnește ușor chiar și cu o râșnita manuala, prețul unui French press este mic (aproximativ 30 lei pentru unul cu capacitatea de 1 litru)

Deoarece folosește un filtru metalic, French press ne oferă o cafea corpolenta, plina de uleiuri, aromata și ușor de preparat

Recomandam: Guatemala, Etiopia, India, Costa Rica, Brasilia, Columbia

 

Evaluat la 0 din 5
0 reviews
Evaluat la 5 din 5
0
Evaluat la 4 din 5
0
Evaluat la 3 din 5
0
Evaluat la 2 din 5
0
Evaluat la 1 din 5
0

Recenzii

Clear filters

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Cafea El Salvador Ataco natural” Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Produse similare

-10%
Punga de Cafea de specialitate - Corretto - Verso
Selectează opțiunile
Quick view
Adaugă la Wishlist

Cafea Colombia Cauca Cofinet Popayan

Rasnita, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Cafea din America, Boabe
Corretto
Evaluat la 5.00 din 5
36,00 lei – 162,00 lei
-10%
Punga de Cafea de specialitate - Corretto - Verso
Selectează opțiunile
Quick view
Adaugă la Wishlist

Cafea Costa Rica Brunca, Chirripo mountain Montanas de oro Marespi

Rasnita, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Cafea din America, Boabe
Corretto
Evaluat la 0 din 5
38,00 lei – 171,00 lei
-10%
Punga de Cafea de specialitate - Corretto - Verso
Selectează opțiunile
Quick view
Adaugă la Wishlist

Cafea Kenya Nyeri AA Thiriku

Rasnita, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Cafea din Africa, Boabe
Corretto
Evaluat la 5.00 din 5
48,00 lei – 216,00 lei
-10%
Punga de Cafea de specialitate - Corretto Mexic
Punga de Cafea de specialitate - Corretto - Verso
Selectează opțiunile
Quick view
Adaugă la Wishlist

Cafea Mexic Altura Chiapas Adelita Monte Azul

Rasnita, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Boabe, Cafea din America
Corretto
Evaluat la 0 din 5
48,00 lei – 216,00 lei
-10%
Punga de Cafea de specialitate - Corretto - Verso
Selectează opțiunile
Quick view
Adaugă la Wishlist

Cafea Nicaragua Maragogype

Rasnita, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Boabe, Cafea din America
Corretto
Evaluat la 0 din 5
48,00 lei – 216,00 lei
-5%
Selectează opțiunile
Quick view
Adaugă la Wishlist

Cafea Peru Jaen Villanueva

Rasnita, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Cafea din America, Boabe
Corretto
Evaluat la 5.00 din 5
48,00 lei – 216,00 lei
-10%
Selectează opțiunile
Quick view
Adaugă la Wishlist

Cafea Rwanda Bumbogo Gakenke natural

Rasnita, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Cafea din Africa, Boabe
Corretto
Evaluat la 5.00 din 5
50,00 lei – 225,00 lei
Selectează opțiunile
Quick view
Adaugă la Wishlist

Colombia Qiuindio Santa Monica Lychee 72h coferment 88,25 SCA

Rasnita, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Boabe, Cafea din America
Corretto
Evaluat la 5.00 din 5
80,00 lei

    Vrei sa fii printre primii care afla de cele mai noi arome de la Corretto?

    Iti respectam datele personale conform Politicii de Confidentialitate

    Hai pe la noi să bem o cafea excepțională!

    Ne găsești pe:

    📍 Str. Țepeș Vodă nr. 14A, Constanța

    L - D 08:00 - 19:00

    📍 Bd. Tomis nr. 98, Constanța

    L - D 08:00 - 21:00

    💌 office@caffecorretto.ro

    Informații client

    > Contul meu

    > Contact

    > Termeni și condiții

    > Politica cookies

    > ANPC

    > Platforma SOL

    Din lumea cafelei Corretto

    05 iun.

    Despre cat de importanta este apa din cafea.

    22 apr.

    Cafeaua la ibric

    03 dec.

    Povestea noastra

    Toate drepturile rezervate Cafe Corretto 2024.
    ANPC Platforma SOL payments
    • Meniu
    • Categorii
    • Cafea din Asia
    • Cafea din America
    • Cafea din Africa
    • Acasă
    • Cafeaua noastră
    • Magazin online
    • Merchandise
    • Blog
    • Contact
    • Wishlist
    • Login / Înregistrare
    Cos de cumparaturi
    Inchide
    Autentificare
    Inchide

    Ai uitat parola?

    Nu ai inca un cont?

    Creeaza un cont
    Cafea El Salvador Ataco natural

    Cafea El Salvador Ataco natural

    48,00 lei – 216,00 lei Alege opțiuni
    Adaugă la Wishlist
    You were not leaving your cart just like that, right?

    You were not leaving your cart just like that, right?

    Pentru a salva coșul de cumpărături pentru mai târziu, introdu mai jos detaliile tale. Și, cine știe, poate chiar îți vom trimite un cod pentru reduceri atrăgătoare :)