Alege categoria
  • Alege categoria
  • Cafea din Africa
  • Cafea din America
  • Cafea din America de Sud
  • Merchandise
  • Rasnita
    • Espresso
    • Filtru
    • French Press
    • Ibric
Login / Înregistrare
0 Wishlist
0 items 0.00 lei
Menu
0 items 0.00 lei
Vezi categorii
  • Cafea din Asia
  • Cafea din America de Sud
  • Cafea din Africa
  • Boabe
  • Ibric
  • Acasa
  • Cafeaua noastră
  • Magazin online
  • Merchandise
  • Blog
  • Contact
Prima pagină Shop Cafea din America de Sud Cafea Guatemala SHB Flor De Coban
Cafea Cuba Serrano Sierra Maestra 44.00 lei – 220.00 lei
Inapoi la lista produse
Cafea Brasil Cerrado Dulce NY2 17/18 26.00 lei – 130.00 lei
guatemala 2
Click to enlarge
Corretto

Cafea Guatemala SHB Flor De Coban

Evaluat la 5.00 din 5 pe baza a 2 evaluări de la clienți
(2 recenzii de la clienți)

30.00 lei – 150.00 lei

O cafea de o cremozitate uimitoare, perfecta pentru ibric, dar excelenta si la espresso sau French press. Va este dor de gustul classic al cafelei cu note de ciocolata cu caramel? Nimic mai simplu. Guatemala va satisface exigentele.

Golește
Adaugă la Wishlist
8 Persoane se uită acum la acest produs
SKU: W-02 Categorie: Cafea din America de Sud
Share:
  • Descriere
  • Informații suplimentare
  • Descriere râșniri
Descriere

Cafea Guatemala SHB Flor De Coban

Cafea Guatemala SHB Flor De Coban este una dintre cele mai bune specialități de cafea din lume este produsa în zona centrală a Guatemalei. Cele mai cunoscute regiuni producatoare sunt: Antigua, Coban și Huehuetenango. Cafelele guatemaleze de înaltă calitate sunt produse folosind metoda procesarii prin spalare. Cafea din Guatemala este adesea sortata pe altitudini.Boabele recoltate de la cele mai inalte cote fiind clasificate SHB. (Strictly Hard Bean)
EP inseamna European Preparation adica inca o sortare manuala pentru cei mai pretentiosi clienti. Cei europeni, stiut fiind faptul ca pe continentul American, calitatea cafelei consumate nu este atat de importanta.

O cafea de o cremozitate uimitoare, perfecta pentru ibric, dar excelenta si la espresso sau French press. Va este dor de gustul classic al cafelei cu note de ciocolata cu caramel? Nimic mai simplu. Guatemala va satisface exigentele.

 

Informații suplimentare
Greutate Nu se aplică
Varietate

Bourbon, Catuai, Caturra

Altitudine

1250-1450m

Procesare

spalata

Corp

mediu, rotund

Aciditate

dulce, fructata

Note

Ciocolata, Fructe

Descriere râșniri

ESPRESSO

Espresso este metoda cel mai greu de reprodus acasă și aici ne referim la faptul că un espressor semiautomat ce necesită doar apăsarea unui buton nu reușește să producă o ceașcă la calitatea uneia obținute cu un espressor professional.

Espresso este o băutură concentrată realizată prin extragerea a 25-35ml de lichid din 7-9 grame de cafea proaspăt râșnită, distribuită și tampată. Presiunea standard de extractie este 9 bari iar temperatura apei poate fi între 90 și 96 grade Celsius. Apa la fel de importantă ca la toate metodele de preparare a cafelei trebuie să aibă un conținut de minerale echilibrat, un TDS între 150-250ppm.  Cafeaua trebuie râșnită direct în portafiltru chiar înainte de extragerea shotului de espresso. Râșnița nu poate fi una cu lame care oferă granulație inconstantă ci trebuie să fie cu cuțite plate sau conice și pe cât posibil strapless adică fără pași în reglaj astfel încât să avem o infinitate de reglaje pentru ca în funcție de cantitatea de cafea folosită, timpul de extractie ai celor 30ml nu trebuie să depășească 30 de secunde dar nici să fie mai scurt de 20 de secunde.

Distribuirea cafelei în portafiltru are rolul de a pregăti tamparea, majoritatea râșnițelor distribuie mai multă cafea în centrul portafiltrului sau pe una din laterale la râșnițele cu dozator, distribuirea neuniformă dând densitate diferită în puc în urma tamparii.

Tamparea se realizează perpendicular pe sol și are rolul de a compacta stratul de cafea și de a crea o suprafață paralelă cu dușul espressorului, în cazul unei tampări inegale, apă alegând drumul cel mai scurt prin pucul de cafea, va lăsa porțiuni de puc neextrase.

În urma tamparii, portafiltrul nu va fi lovit cu tamperul pentru că orice șoc va produce microfișuri în puc, microfisuri ce vor modifica fluxul constant de apă prin tot pucul, astfel obținând extracții neuniforme (chanelling).

Ceștile pentru espresso trebuie să aibă capacitate maxima de 60ml și sa fie realizate din porțelan. Ceștile se țin desupra espressorului pentru a se încălzi și pentru a nu absorbi din temperature cafelei extrase. Temperatura unui shot de espresso imediat după extractie trebuie să fie în jur de 65 de grade Celsius, temperatura ce permite savurarea imediata a shotului. Chiar daca apa de extractie are peste 90 de grade Celsius, faptul că aceasta trece prin cafeaua râșnita ce se afla la temperatura camerei, scade temperatura băuturii astfel încât după extractie, nu trebuie să așteptam să se răcească.

Daca în restaurant se practica extracții din 7 grame de cafea din care se obțin 90ml de espresso (teoretic un café crème sau lungo), în cafenelele de specialitate ne putem bucura de extracții mai concentrate cu rații ce merg până la 1:2 adică 40ml din 20 grame de cafea, personal încep extracțiile de la 18 grame de cafea și 50ml în ceașcă.

Espresso este o băutură filtrata prin filtru metalic deci păstrează uleiurile, corpul și aromele cafelei, expunerea de doar 30 de secunde permițând extracția unei cantități foarte mici de cofeina comparatie cu celelalte metode de extractie.

Espresso lung este deci un mit că ar conține mai putina cofeina, orice extractie care depășește 30ml de lichid fiind mult mai bogata în cofeina. Daca doriți o cantitate mai mare de infuzie extrasa prin metoda espresso, solicitați un americano care înseamnă o ceașcă cu apa fierbinte peste care se extrage un shot de espresso. Veți avea astfel aroma inconfundabila a unui shot extras "corretto", o cantitate mica de cofeina și un volum de lichid ce va va satisface cerința (90-120ml)

Râșnirea pentru espresso este mai grunjoasa decât cea pentru ibric și mai fina decât cea pentru filtru, granulația fiind cam de mărimea cristalelor de sare fina.

IBRIC

Metoda tradiționala orientala de preparare a cafelei, larg răspândită în Romania. Presupune folosirea unui vas de alama (ibrik/cezve în turca) de capacitate cât mai apropiata cu numărul de cesti pregătite. Ceștile utilizate la ibric au aproximativ 50ml. Se pune apa și zaharul în ibric pe foc (în Turcia nu se bea cafea la ibric neindulcita. Exista doar variantele: dulce, mediu dulce și foarte dulce). Când apa s-a încălzit la aproximativ 40 de grade Celsius, se adaugă 8 grame de cafea pentru 100ml de apa (nu apa de la rețeaua publica. Folosiți apa plata sau filtrata). Se amesteca astfel încât toata cantitatea de cafea să fie în contact cu apa și se lasa pe foc mic până când se formează caimacul. În aproximativ 3 minute cafeaua trebuie să fie gata de turnat în cesti. Se toarnă cu grija și s eimparte caimacul în mod egal în cesti cu linguriță sau din turnae. Se savurează alaturi de baclavale, rahat, apa rece.

Ibricul ne oferă o cafea nefiltrata, corpolenta, catifelata. Recomandam Brazilia, Guatemala, Etiopia, Costa Rica

Cafeaua pentru ibric se râșnește extra fin, de granulația fainii.

 

FILTRU

Denumirea generica de filtru se folosește în ziua de astăzi la aparatul electrocasnic care încălzește până la fierbere apa ce urca astfel printr-un tub din care se scurge apoi peste cafeaua așezată într-o pâlnie de hârtie, plasa metalica sau plasa din material plastic.
Alte metode de filtrare care necesita apa la temperatura mai scăzută și mai prietenoasa cafelei (92-95 grade Celsius) sunt: V60, Chemex, Clever dripper, Kalitta. La metodele de filtrare se are grija să se umezească în prealabil filtrul cu apa pentru a nu retine foarte multe din uleiurile naturale ale cafelei. Se folosește o rație de 56 grame la litrul de apa (plata sau filtrata) sau respectând proporțiile 28 grame de cafea la 500ml sau 14 grame la 250ml. Se adaugă 50ml de apa peste cafea, se lasă să se înflorească (bloom) 30 de secunde după care se adaugă apa în fir continuu astfel încât după 3 minute țoață cantitatea de apa să se fi scurs în vasul de decantare. Metodele de filtrare prin hârtie dau o cafea cu foarte puține uleiuri, cu arome distincte și ușor de diferențiat, păstrează notele fructate, florale și aciditatea cafelei, corpul băuturii fiind mai slab.

Recomandam cafelele din Etiopia, Kenya, India, Costa Rica

Cafeaua pentru filtru se râșnește mai grosier decât cafeaua pentru espresso dar mai fin decât cea pentru French presa, cam de granulația sării grunjoase.

 

FRENCH PRESS

French Press este o metoda de filtrare prin imersie a cafelei. Mulți dintre noi avem acasă un French press și îl folosim la infuziile de ceai (camelia sinensis) sau alte plante. Pentru a prepara French press vom folosi rația de baza pentru metodele de brew adică 56 grame de cafea la 1 litru de apa. Cafeaua se râșnește grunjos, mai grunjos decât sarea mare, se amesteca în cana de French press cu apa la 92-95 grade Celsius, se montează pistonul și se apasă cât să scufundam sub apa întreagă cantitate de cafea (5-6mm de lichid deasupra pistonului) iar după 3 minute apăsam pistonul până la capăt și turnam cafeaua în cesti/cani.

Este o metoda simpla de preparare a cafelei deoarece nu necesita filtre de schimb, cafeaua la aceasta granulație se râșnește ușor chiar și cu o râșnita manuala, prețul unui French press este mic (aproximativ 30 lei pentru unul cu capacitatea de 1 litru)

Deoarece folosește un filtru metalic, French press ne oferă o cafea corpolenta, plina de uleiuri, aromata și ușor de preparat

Recomandam: Guatemala, Etiopia, India, Costa Rica, Brasilia, Columbia

 

5
Evaluat la 5 din 5
2 reviews
Evaluat la 5 din 5
2
Evaluat la 4 din 5
0
Evaluat la 3 din 5
0
Evaluat la 2 din 5
0
Evaluat la 1 din 5
0

2 recenzii pentru Cafea Guatemala SHB Flor De Coban

Clear filters
  1. Dragos – ianuarie 29, 2020

    Evaluat la 5 din 5

    O cafea surprinzator de aromata, prima pe care am incercat-o la cafenea. M-ati convins sa le incerc si pe restul.

    1
    0
  2. Julius – mai 7, 2020

    Evaluat la 5 din 5

    Excelenta pentru ibric. Am luat-o la sugestia lui Stefan si nu mi-a parut rau.
    Am regasit parfumul traditional al ibricului dar totusi asemănătoar unui espresso, de consistența unui sirop, cu o aroma usoara de ciocolata și gust bogat, plin.

    1
    0
Adaugă o recenzie Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

S-ar putea să-ți placă și…

Selectează opțiunile
Quick view
Adaugă la Wishlist

Cafea Columbia Antioquia Leocadio Posada Correa “El Diamante”

Cafea din America de Sud
Corretto
Evaluat la 5.00 din 5
32.00 lei – 160.00 lei

Produse similare

Selectează opțiunile
Quick view
Adaugă la Wishlist

Cafea Peru Tres Mosqueteros

Cafea din America de Sud
Corretto
Evaluat la 0 din 5
39.00 lei – 195.00 lei
Selectează opțiunile
Quick view
Adaugă la Wishlist

Cafea Brasil Cerrado Dulce NY2 17/18

Cafea din America de Sud
Corretto
Evaluat la 0 din 5
26.00 lei – 130.00 lei
Selectează opțiunile
Quick view
Adaugă la Wishlist

Cafea Cuba Serrano Sierra Maestra

Cafea din America de Sud
Corretto
Evaluat la 0 din 5
44.00 lei – 220.00 lei
Selectează opțiunile
Quick view
Adaugă la Wishlist

Cafea Costa Rica Tarrazu San Rafael SHB

Cafea din America de Sud
Corretto
Evaluat la 0 din 5
34.00 lei – 170.00 lei

Vrei sa fii printre primii care afla de cele mai noi arome de la Corretto?

Iti respectam datele personale conform Politicii de Confidentialitate

Hai pe la noi sa bem o cafea exceptionala!

  • Adresa noastra: Str.Tepes Voda nr.14A, Constanta, Romania
  • Program: De luni pana duminica intre 08.00 – 19.00
  • Email: office@caffecorretto.ro
Recent Posts
  • ctnews_corretto4
    Cafeaua la ibric
    aprilie 22, 2023 1 Comment
  • 4
    Povestea noastra
    decembrie 3, 2022 4 Comments
Toate drepturile rezervate Cafe Corretto 2023. Faurit si vegheat de Digital NINJA
payments
  • Meniu
  • Categorii
  • Cafea din Asia
  • Cafea din America de Sud
  • Cafea din Africa
  • Boabe
  • Ibric
  • Acasa
  • Cafeaua noastră
  • Magazin online
  • Merchandise
  • Blog
  • Contact
  • Wishlist
  • Login / Înregistrare
Cos de cumparaturi
Inchide
Autentificare
Inchide

Ai uitat parola?

Nu ai inca un cont?

Creeaza un cont

Cafea Guatemala SHB Flor De Coban

Evaluat la 5.00 din 5
30.00 lei – 150.00 lei Alege opțiuni
Adaugă la Wishlist