Alege categoria
  • Alege categoria
  • Boabe
  • Cafea din Africa
  • Cafea din America
  • Merchandise
  • Rasnita
    • Espresso
    • Filtru
    • French Press
    • Ibric
Login / Înregistrare
0 Wishlist
0 items 0,00 lei
Menu
0 items 0,00 lei
Vezi categorii
  • Cafea din Asia
  • Cafea din America
  • Cafea din Africa
  • Acasă
  • Cafeaua noastră
  • Magazin online
  • Merchandise
  • Blog
  • Contact
Prima pagină Rasnita Ibric Cafea Kenya Nyeri AA Thiriku
Cafea Ethiopia Yirgacheffe Halo Berity
Cafea Ethiopia Yirgacheffe Halo Berity 48,00 lei – 216,00 lei
Inapoi la lista produse
Punga de Cafea de specialitate - Corretto Burundi
Cafea Burundi Bujumbura FWAA 44,00 lei – 198,00 lei
-10%
eticheta corretto punga kenyanyeriaa 67ea7e27d3f7c scaled
Punga de Cafea de specialitate - Corretto - Verso
Cafea Corretto Mood
Cafea Corretto Mood1
360 product view
    0%
    Click to enlarge
    Punga de Cafea de specialitate - Corretto - Verso
    Corretto

    Cafea Kenya Nyeri AA Thiriku

    Evaluat la 5.00 din 5 pe baza a 2 evaluări de la clienți
    (2 recenzii de la clienți)

    48,00 lei – 216,00 lei

    Kenya are o reputație pentru exportul de cafea boabe de înaltă calitate. Cele mai multe cafele din Kenya sunt cultivate în ferme foarte mici, iar cultivatorii sunt răsplătiți cu prețuri ridicate pentru boabe de înaltă calitate.

    Principala regiune în creștere se extinde la sudul muntelui Kenya în apropiere de capitala Nairobi.

    13 produse vandute in ultimele 12 ore
    Anulează
    Adaugă la Wishlist
    7 Persoane se uită acum la acest produs
    SKU: kenya-nyeri Categorii: Cafea din Africa, Boabe, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Rasnita
    Share:
    • Descriere
    • Informații suplimentare
    • Descriere râșniri
    Descriere

    Cafea de specialitate | Țară de origine: Kenya

    Cafeaua din Kenya este alegerea ta perfectă când vine vorba de cafea de specialitate din Africa. Sortimentul Kenya AA este renumit pentru calitatea sa excepțională și pentru experiența gustativă deosebită pe care o oferă.

    Prajim meticulos această cafea la nivelul city pentru a evidenția dulceața și corpul său bogat, echilibrând perfect aciditatea vibrantă care îți va încânta papilele gustative. Clasificată ca fiind din categoria AA, indicând cele mai mari și mai selecte boabe, cafeaua Kenya AA este o alegere de elită pentru tine, iubitor al cafelei de specialitate.

    Procesul de spălare, specific cafelei din Kenya, este aplicat cu atenție pentru a sublinia notele fructate distincte ale acestei cafele. Aroma și gustul său complex sunt accentuate de nuanțele vibrante de fructe de pădure, oferindu-ți o experiență gustativă absolut captivantă.

    Această cafea este ideală pentru prepararea în diverse metode, precum espresso, V60, Aeropress sau Chemex. La espresso, notele de fructe de pădure sunt pur și simplu uimitoare, iar tu, ca iubitor al cafelei de specialitate, vei aprecia în mod deosebit subtilitatea corpului și nuanțele sale acide și sălbatice.

    Scorul SCA: Certificarea calității în industria cafelei

    Cu un impresionant scor SCA de 86, cafeaua Kenya Nyeri AA Thiriku  este recunoscută oficial ca fiind de cea mai înaltă calitate. Acest scor atestă angajamentul nostru ferm față de excelență și îți garantează că fiecare ceașcă de cafea pe care o savurezi va oferi o experiență de degustare memorabilă și de neegalat în lumea cafelei de specialitate.

    Indiferent dacă savurezi această cafea în liniștea dimineților sau împărtășești bucuria gustului său captivant cu cei dragi, cafeaua Kenya AA va aduce întotdeauna o doză de rafinament și satisfacție în fiecare ceașcă, fiind o alegere de elită pentru tine, pasionat de cafeaua de specialitate din întreaga lume.

    Cafea de specialiate Correto Kenya mood photo

    Informații suplimentare
    Greutate Nu se aplică
    Varietate

    SL-28

    Altitudine

    1500-2000m

    Procesare

    spalata

    Corp

    mediu

    Aciditate

    ridicata

    Note

    Fructe confiate, Fructe de padure

    Descriere râșniri

    ESPRESSO

    Espresso este metoda cel mai greu de reprodus acasă și aici ne referim la faptul că un espressor semiautomat ce necesită doar apăsarea unui buton nu reușește să producă o ceașcă la calitatea uneia obținute cu un espressor professional.

    Espresso este o băutură concentrată realizată prin extragerea a 25-35ml de lichid din 7-9 grame de cafea proaspăt râșnită, distribuită și tampată. Presiunea standard de extractie este 9 bari iar temperatura apei poate fi între 90 și 96 grade Celsius. Apa la fel de importantă ca la toate metodele de preparare a cafelei trebuie să aibă un conținut de minerale echilibrat, un TDS între 150-250ppm.  Cafeaua trebuie râșnită direct în portafiltru chiar înainte de extragerea shotului de espresso. Râșnița nu poate fi una cu lame care oferă granulație inconstantă ci trebuie să fie cu cuțite plate sau conice și pe cât posibil strapless adică fără pași în reglaj astfel încât să avem o infinitate de reglaje pentru ca în funcție de cantitatea de cafea folosită, timpul de extractie ai celor 30ml nu trebuie să depășească 30 de secunde dar nici să fie mai scurt de 20 de secunde.

    Distribuirea cafelei în portafiltru are rolul de a pregăti tamparea, majoritatea râșnițelor distribuie mai multă cafea în centrul portafiltrului sau pe una din laterale la râșnițele cu dozator, distribuirea neuniformă dând densitate diferită în puc în urma tamparii.

    Tamparea se realizează perpendicular pe sol și are rolul de a compacta stratul de cafea și de a crea o suprafață paralelă cu dușul espressorului, în cazul unei tampări inegale, apă alegând drumul cel mai scurt prin pucul de cafea, va lăsa porțiuni de puc neextrase.

    În urma tamparii, portafiltrul nu va fi lovit cu tamperul pentru că orice șoc va produce microfișuri în puc, microfisuri ce vor modifica fluxul constant de apă prin tot pucul, astfel obținând extracții neuniforme (chanelling).

    Ceștile pentru espresso trebuie să aibă capacitate maxima de 60ml și sa fie realizate din porțelan. Ceștile se țin desupra espressorului pentru a se încălzi și pentru a nu absorbi din temperature cafelei extrase. Temperatura unui shot de espresso imediat după extractie trebuie să fie în jur de 65 de grade Celsius, temperatura ce permite savurarea imediata a shotului. Chiar daca apa de extractie are peste 90 de grade Celsius, faptul că aceasta trece prin cafeaua râșnita ce se afla la temperatura camerei, scade temperatura băuturii astfel încât după extractie, nu trebuie să așteptam să se răcească.

    Daca în restaurant se practica extracții din 7 grame de cafea din care se obțin 90ml de espresso (teoretic un café crème sau lungo), în cafenelele de specialitate ne putem bucura de extracții mai concentrate cu rații ce merg până la 1:2 adică 40ml din 20 grame de cafea, personal încep extracțiile de la 18 grame de cafea și 50ml în ceașcă.

    Espresso este o băutură filtrata prin filtru metalic deci păstrează uleiurile, corpul și aromele cafelei, expunerea de doar 30 de secunde permițând extracția unei cantități foarte mici de cofeina comparatie cu celelalte metode de extractie.

    Espresso lung este deci un mit că ar conține mai putina cofeina, orice extractie care depășește 30ml de lichid fiind mult mai bogata în cofeina. Daca doriți o cantitate mai mare de infuzie extrasa prin metoda espresso, solicitați un americano care înseamnă o ceașcă cu apa fierbinte peste care se extrage un shot de espresso. Veți avea astfel aroma inconfundabila a unui shot extras "corretto", o cantitate mica de cofeina și un volum de lichid ce va va satisface cerința (90-120ml)

    Râșnirea pentru espresso este mai grunjoasa decât cea pentru ibric și mai fina decât cea pentru filtru, granulația fiind cam de mărimea cristalelor de sare fina.

    IBRIC

    Metoda tradiționala orientala de preparare a cafelei, larg răspândită în Romania. Presupune folosirea unui vas de alama (ibrik/cezve în turca) de capacitate cât mai apropiata cu numărul de cesti pregătite. Ceștile utilizate la ibric au aproximativ 50ml. Se pune apa și zaharul în ibric pe foc (în Turcia nu se bea cafea la ibric neindulcita. Exista doar variantele: dulce, mediu dulce și foarte dulce). Când apa s-a încălzit la aproximativ 40 de grade Celsius, se adaugă 8 grame de cafea pentru 100ml de apa (nu apa de la rețeaua publica. Folosiți apa plata sau filtrata). Se amesteca astfel încât toata cantitatea de cafea să fie în contact cu apa și se lasa pe foc mic până când se formează caimacul. În aproximativ 3 minute cafeaua trebuie să fie gata de turnat în cesti. Se toarnă cu grija și s eimparte caimacul în mod egal în cesti cu linguriță sau din turnae. Se savurează alaturi de baclavale, rahat, apa rece.

    Ibricul ne oferă o cafea nefiltrata, corpolenta, catifelata. Recomandam Brazilia, Guatemala, Etiopia, Costa Rica

    Cafeaua pentru ibric se râșnește extra fin, de granulația fainii.

     

    FILTRU

    Denumirea generica de filtru se folosește în ziua de astăzi la aparatul electrocasnic care încălzește până la fierbere apa ce urca astfel printr-un tub din care se scurge apoi peste cafeaua așezată într-o pâlnie de hârtie, plasa metalica sau plasa din material plastic.
    Alte metode de filtrare care necesita apa la temperatura mai scăzută și mai prietenoasa cafelei (92-95 grade Celsius) sunt: V60, Chemex, Clever dripper, Kalitta. La metodele de filtrare se are grija să se umezească în prealabil filtrul cu apa pentru a nu retine foarte multe din uleiurile naturale ale cafelei. Se folosește o rație de 56 grame la litrul de apa (plata sau filtrata) sau respectând proporțiile 28 grame de cafea la 500ml sau 14 grame la 250ml. Se adaugă 50ml de apa peste cafea, se lasă să se înflorească (bloom) 30 de secunde după care se adaugă apa în fir continuu astfel încât după 3 minute țoață cantitatea de apa să se fi scurs în vasul de decantare. Metodele de filtrare prin hârtie dau o cafea cu foarte puține uleiuri, cu arome distincte și ușor de diferențiat, păstrează notele fructate, florale și aciditatea cafelei, corpul băuturii fiind mai slab.

    Recomandam cafelele din Etiopia, Kenya, India, Costa Rica

    Cafeaua pentru filtru se râșnește mai grosier decât cafeaua pentru espresso dar mai fin decât cea pentru French presa, cam de granulația sării grunjoase.

     

    FRENCH PRESS

    French Press este o metoda de filtrare prin imersie a cafelei. Mulți dintre noi avem acasă un French press și îl folosim la infuziile de ceai (camelia sinensis) sau alte plante. Pentru a prepara French press vom folosi rația de baza pentru metodele de brew adică 56 grame de cafea la 1 litru de apa. Cafeaua se râșnește grunjos, mai grunjos decât sarea mare, se amesteca în cana de French press cu apa la 92-95 grade Celsius, se montează pistonul și se apasă cât să scufundam sub apa întreagă cantitate de cafea (5-6mm de lichid deasupra pistonului) iar după 3 minute apăsam pistonul până la capăt și turnam cafeaua în cesti/cani.

    Este o metoda simpla de preparare a cafelei deoarece nu necesita filtre de schimb, cafeaua la aceasta granulație se râșnește ușor chiar și cu o râșnita manuala, prețul unui French press este mic (aproximativ 30 lei pentru unul cu capacitatea de 1 litru)

    Deoarece folosește un filtru metalic, French press ne oferă o cafea corpolenta, plina de uleiuri, aromata și ușor de preparat

    Recomandam: Guatemala, Etiopia, India, Costa Rica, Brasilia, Columbia

     

    5
    Evaluat la 5 din 5
    2 reviews
    Evaluat la 5 din 5
    2
    Evaluat la 4 din 5
    0
    Evaluat la 3 din 5
    0
    Evaluat la 2 din 5
    0
    Evaluat la 1 din 5
    0

    2 recenzii pentru Cafea Kenya Nyeri AA Thiriku

    Clear filters
    1. Claudia (proprietar verificat) – 28 ianuarie 2018

      Evaluat la 5 din 5

      E foarte buna, preferata mea. Pacat ca i-ati crescut pretul atat de mult. 🙁

      0
      0
      • Dinescu Stefan – 29 ianuarie 2018

        Buna ziua. Ne bucuram ca ati revenit cu o noua comanda. Am mentinut lista precedenta de pret aproape 2 ani desi intre timp pretul cafelei verzi a crescut datorita cursului valutar. Intr-adevar, cresterea poate parea brusca dar in tot acest interval de timp preturile cafelei verzi s-au tot ridicat. Abia acum am publicat noile preturi care sunt aceleasi cu preturile cafelei pe care o comercializam si in cafeneaua noastra.
        Va multumim ca ati revenit si speram sa ne onorati si cu alte comenzi. Kenya este si una din preferatele noastre
        Sa o savurati cu placere.

    2. Mariana (proprietar verificat) – 14 februarie 2024

      Evaluat la 5 din 5

      Kenya e cafeaua mea preferata in ultimii ani , descoperită in alte shopuri specializate , dar in ultimele luni am cumparat-o de la corretto la recomandarea unei prietene din Constanta , care v-a laudat in postările ei pe FB …deci mulțumită Alexandrei acum ma delectez cu o cafea atit de savuroasa .
      Îmi place mult , e super !

      0
      0
      • Cafe Corretto – 15 februarie 2024

        Multumim Mariana! Asa este, odata descoperita cafeaua de specialitate proaspat prajita, nu te vei mai intoarce la cafeaua „de supermarket”. Iti multumim pentru incredere!

      • Cafe Corretto – 25 aprilie 2024

        Multumim!

    Adaugă o recenzie Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Produse similare

    -10%
    Punga de Cafea de specialitate - Corretto Brazilia
    Punga de Cafea de specialitate - Corretto - Verso
    Selectează opțiunile
    Quick view
    Adaugă la Wishlist

    Cafea Brasil Cerrado Dulce NY2 17/18

    Rasnita, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Cafea din America, Boabe
    Corretto
    Evaluat la 0 din 5
    32,00 lei – 144,00 lei
    -10%
    Punga de Cafea de specialitate - Corretto Burundi
    Punga de Cafea de specialitate - Corretto - Verso
    Selectează opțiunile
    Quick view
    Adaugă la Wishlist

    Cafea Burundi Bujumbura FWAA

    Rasnita, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Cafea din Africa, Boabe
    Corretto
    Evaluat la 5.00 din 5
    44,00 lei – 198,00 lei
    -10%
    Selectează opțiunile
    Quick view
    Adaugă la Wishlist

    Cafea Guatemala Huehuetenango AAPICUC

    Rasnita, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Cafea din America, Boabe
    Corretto
    Evaluat la 5.00 din 5
    38,00 lei – 171,00 lei
    -10%
    Punga de Cafea de specialitate - Corretto Mexic
    Punga de Cafea de specialitate - Corretto - Verso
    Selectează opțiunile
    Quick view
    Adaugă la Wishlist

    Cafea Mexic Altura Chiapas Adelita Monte Azul

    Rasnita, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Boabe, Cafea din America
    Corretto
    Evaluat la 0 din 5
    48,00 lei – 216,00 lei
    -10%
    Punga de Cafea de specialitate - Corretto - Verso
    Selectează opțiunile
    Quick view
    Adaugă la Wishlist

    Cafea Nicaragua Maragogype

    Rasnita, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Boabe, Cafea din America
    Corretto
    Evaluat la 0 din 5
    48,00 lei – 216,00 lei
    -5%
    Selectează opțiunile
    Quick view
    Adaugă la Wishlist

    Cafea Peru Jaen Villanueva

    Rasnita, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Cafea din America, Boabe
    Corretto
    Evaluat la 5.00 din 5
    48,00 lei – 216,00 lei
    -10%
    Selectează opțiunile
    Quick view
    Adaugă la Wishlist

    Cafea Rwanda Bumbogo Gakenke natural

    Rasnita, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Cafea din Africa, Boabe
    Corretto
    Evaluat la 5.00 din 5
    50,00 lei – 225,00 lei
    Selectează opțiunile
    Quick view
    Adaugă la Wishlist

    Colombia Qiuindio Santa Monica Lychee 72h coferment 88,25 SCA

    Rasnita, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Boabe, Cafea din America
    Corretto
    Evaluat la 5.00 din 5
    80,00 lei

      Vrei sa fii printre primii care afla de cele mai noi arome de la Corretto?

      Iti respectam datele personale conform Politicii de Confidentialitate

      Hai pe la noi să bem o cafea excepțională!

      Ne găsești pe:

      📍 Str. Țepeș Vodă nr. 14A, Constanța

      L - D 08:00 - 19:00

      📍 Bd. Tomis nr. 98, Constanța

      L - D 08:00 - 21:00

      💌 office@caffecorretto.ro

      Informații client

      > Contul meu

      > Contact

      > Termeni și condiții

      > Politica cookies

      > ANPC

      > Platforma SOL

      Din lumea cafelei Corretto

      05 iun.

      Despre cat de importanta este apa din cafea.

      22 apr.

      Cafeaua la ibric

      03 dec.

      Povestea noastra

      Toate drepturile rezervate Cafe Corretto 2024.
      ANPC Platforma SOL payments
      • Meniu
      • Categorii
      • Cafea din Asia
      • Cafea din America
      • Cafea din Africa
      • Acasă
      • Cafeaua noastră
      • Magazin online
      • Merchandise
      • Blog
      • Contact
      • Wishlist
      • Login / Înregistrare
      Cos de cumparaturi
      Inchide
      Autentificare
      Inchide

      Ai uitat parola?

      Nu ai inca un cont?

      Creeaza un cont
      Cafea Kenya Nyeri AA Thiriku

      Cafea Kenya Nyeri AA Thiriku

      Evaluat la 5.00 din 5
      48,00 lei – 216,00 lei Alege opțiuni
      Adaugă la Wishlist
      You were not leaving your cart just like that, right?

      You were not leaving your cart just like that, right?

      Pentru a salva coșul de cumpărături pentru mai târziu, introdu mai jos detaliile tale. Și, cine știe, poate chiar îți vom trimite un cod pentru reduceri atrăgătoare :)