Cafea de specialitate – Corretto Nicaragua Finca Aurora Vila Sarchi Fermentatie Lactica RFA
Dr. Enrique Ferrufino, chirurg de meserie, s-a născut și a crescut într-o fermă de cafea din munții Matagalpa. Împreună cu soția sa Silvia, medic pediatru, familia Ferrufino a decis să intre în afacerea cu cafea în 1992 și a cumpărat Finca Aurora în 2004. Au inspirat celor trei copii ai lor dragostea pentru cafea încă de la o vârstă fragedă. De când au achiziționat Finca Aurora, întreaga familie a lucrat împreună pentru a produce o cafea grozavă.
Una dintre valorile de bază ale afacerii este inspirarea oamenilor prin cafea. De-a lungul anilor, au investit în oferirea lucrătorilor cu salarii corecte, condiții de viață sigure, servicii de sănătate, hrană și educație. De asemenea, lucrează cu producători mai mici din zonă pentru a-i ajuta să-și îmbunătățească practicile agricole.
Cultivare
Conservarea naturii este o prioritate de top pentru familia Ferrufino. Ei folosesc doar energie regenerabilă și lucrează cu sârguință la conservarea resurselor de apă și a habitatelor naturale. Ferma găzduiește o varietate de copaci nativi, care găzduiesc multe specii de păsări și animale sălbatice. Acești copaci oferă, de asemenea, umbră plantației și fertilizează solurile cu materie organică, care protejează pământul de eroziune, secetă și inundații.
Recoltare și post-recoltare
Cireșele sunt selectate manual și procesate în fermă. Cireșele coapte, roșii, sunt pulverizate și apoi sigilate în rezervoare etanșe cu o soluție salină de 2%. Temperatura este monitorizată îndeaproape și menținută sub 8°C timp de 100 de ore de fermentație. Echipa de QC a Finca Aurora controlează cu atenție pH-ul, temperatura și nivelul Brix în timpul fermentației. După fermentare, cafeaua este uscată pe paturi înălțate. Pergamentul este greblat frecvent pentru a asigura o uscare uniformă. Durează aproximativ 22 de zile pentru ca pergamentul să se usuce.
Odată uscata, cafeaua este ambalata în saci Ecotact și depozitata în depozitul de la fața locului timp de 11 săptămâni. După perioada de odihnă, cafeaua este decorticata la Beneficio Finca Aurora.
Finca Aurora este una dintre primele ferme din Nicaragua cu o operațiune de cafea complet integrată la fața locului. Ei produc, spala si usuca cafeaua la ferma. Cafeaua este decorticata, sortată și ambalată la Beneficio Finca Aurora sub supravegherea atentă a echipei fermei. Acest lucru permite controlul deplin asupra calității pe tot parcursul procesului.
Despre Villa Sarchi – cafea de specialitate
Villa Sarchi provine din satul Sarchi, unde a fost descoperită pentru prima dată această mutație naturală a unui soi de cafea Bourbon. Acest soi este cel mai productiv la altitudini mari, cu copaci de umbră și fertilizare regulată.
Rainforest Alliance
RFA înseamnă Rainforest Alliance, un sistem de certificare care pune accent pe agricultura inteligentă din punct de vedere climatic. Fermele RFA au cel puțin 40% din teren acoperit de coronament, o diversitate semnificativă de specii (cel puțin 12 specii de arbori nativi la hectar, în medie) și un sistem de tampon de vegetație naturală între terenul agricol și corpurile de apă. Fermele folosesc și îngrășăminte organice.
Cafea în Nicaragua
Nicaragua poate să nu fie cel mai faimos producător de cafea din America Centrală, dar are un potențial mare. Țara este cunoscută ca țara „los lagos y los vulcanes” (lacuri și vulcani) și are multe „buzunare” de cafea de care puțini au auzit sau au experimentat. Mulți producători din țară experimentează cu noi soiuri și metode de procesare, făcându-l o origine de specialitate de urmărit.
Mulți producători de cafea din Nicaragua astăzi sunt susținuți de cooperative care oferă o gamă largă de servicii, sprijin și oportunități. După cum s-a observat în victoria „El Acuerdo de las Tunas”, în care 3.000 de muncitori fără pământ au câștigat drepturi asupra terenurilor, acțiunea colectivă a fermierilor poate fi mult mai eficientă în realizarea schimbărilor pe scară largă decât susținerea fermierilor individuali.
Cooperativele și asociațiile de fermieri din Nicaragua cuprind un mare procent din producătorii de cafea ai țării și își iau destinul în propriile mâini. Punând un accent deosebit pe calitate și urmărind industria internațională de cafea de specialitate, cooperativele și asociațiile de fermieri își ajută membrii să obțină influență și importuri care, sperăm, vor obține suficient profit pentru a le permite fermierilor să continue să se îmbunătățească și să investească în fermele lor și în fermele lor. familii.
Fermele mari și mijlocii (10+ hectare) dețin, de asemenea, un loc semnificativ în peisajul cafelei din Nicaragua. Multe dintre aceste ferme au prioritizat, de asemenea, problemele sociale și de mediu și lucrează la îmbunătățirea calității atât la nivel de cultură, cât și de după recoltare.
Fermierii, în cea mai mare parte, vor procesa cafeaua în propriile ferme, iar cea mai mare parte a timpului cafeaua este uscată pe terase mari de uscare la soare.
Grad cafea: N.SHG.EP
Fermă/Coop/Stație: Finca Aurora
Soi: Vila Sarchi
Prelucrare: Fermentația lactică
Altitudine: 1.200 – 1.400 de metri deasupra nivelului mării
Proprietar: Enrique Ferrufino
Regiune: Matagalpa
Certificari: RFA
Luni de recoltare: decembrie – martie
Scorul SCA: Certificarea calității în industria cafelei
Cu un impresionant scoring de 86 conform SCA (Specialty Coffee Association), cafeaua Corretto Nicaragua Finca Aurora Vila Sarchi Fermentație Lactică RFA demonstrează excelența sa în universul cafelei de specialitate. Acest scoring ridicat subliniază atenția deosebită acordată fiecărui aspect al procesului de producție, de la selecția meticuloasă a boabelor de cafea până la procesarea și uscarea cu grijă, rezultând într-o cafea de neegalat în calitate și gust. Cu fiecare ceașcă, această cafea reușește să impresioneze și să încânte, evidențiind măiestria și devotamentul familiei Ferrufino față de arta cafelei de specialitate.
Recenzii
Clear filtersNu există recenzii până acum.