Alege categoria
  • Alege categoria
  • Boabe
  • Cafea din Africa
  • Cafea din America
  • Merchandise
  • Rasnita
    • Espresso
    • Filtru
    • French Press
    • Ibric
Login / Înregistrare
0 Wishlist
0 items 0,00 lei
Menu
0 items 0,00 lei
Vezi categorii
  • Cafea din Asia
  • Cafea din America
  • Cafea din Africa
  • Acasă
  • Cafeaua noastră
  • Magazin online
  • Merchandise
  • Blog
  • Contact
Prima pagină Rasnita Ibric Cafea Peru Jaen Villanueva
Punga de Cafea de specialitate - Corretto Panama
Cafea Panama Boquete SHB EP 44,00 lei – 198,00 lei
Inapoi la lista produse
Ibric Soy C1G 85ml
Ibric Soy C1G 85ml 360,00 lei
-5%
eticheta corretto punga perujaen 67ea7e27ce1be scaled
eticheta corretto punga perujaen 67ea7e27ce1be scaled
Punga de Cafea de specialitate - Corretto - Verso
Cafea Corretto Mood
Cafea Corretto Mood1
Click to enlarge
Punga de Cafea de specialitate - Corretto - Verso
Corretto

Cafea Peru Jaen Villanueva

Evaluat la 5.00 din 5 pe baza a 2 evaluări de la clienți
(2 recenzii de la clienți)

48,00 lei – 216,00 lei

Cu arome distinse depere, gutui, caramel și nuci, această cafea de specialitate 100% Arabica oferă o experiență gustativă complexă și rafinată. Cultivată la altitudini ideale în inima Perului, fiecare ceașcă este o călătorie senzorială care va încânta orice iubitor de cafea.

15 produse vandute in ultimele 12 ore
Anulează
Adaugă la Wishlist
4 Persoane se uită acum la acest produs
SKU: peru-tres-villanueva Categorii: Cafea din America, Boabe, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Rasnita
Share:
  • Descriere
  • Informații suplimentare
  • Descriere râșniri
Descriere

Cafea de specialitate | Țară de origine: Peru

Peru este renumită pentru exportul său de cafea Arabica organică, iar această tradiție își are rădăcinile în secolele trecute. Deși inițial consumată local, cafeaua din Peru a câștigat rapid popularitate în Europa la sfârșitul secolului al XIX-lea, înlocuind astfel importurile din Indonezia afectate de rugina frunzelor de cafea.

Aceasta cafea din zona Jaen, Huabal din ferma familiei Villanueva, o cafea dulce si corpolemtas, cu note de pere, hutui, nuci, caramel, zahar ars, cafea din varietatile Caturra si Bourbon, procesata prin spalare.

Profiluri distincte de Arome: de la altitudine la gust

Cafeaua din Peru se remarcă prin varietatea sa de arome și gusturi, influențate de altitudinea la care sunt cultivate boabele. De la fermele de altitudine inferioară din jurul regiunilor Cusco și Machu Picchu, până la cele înalte din Anzi, fiecare regiune aduce o notă distinctă în ceștile de cafea. În timp ce cafeaua de la altitudini mai mici se caracterizează prin aciditate ușoară și arome delicate de pere, gutui, nuci și caramel, cea de la altitudini mai înalte încântă cu o aciditate strălucitoare.

Pentru pasionații de cafea de specialitate 100% Arabica

Calitatea cafelei Arabica din Peru este incontestabilă. Această varietate de cafea se bucură de o reputație mondială pentru aroma sa fină, lipsa amărăciunii și complexitatea gustului. Boabele 100% Arabica din Peru sunt atent cultivate la altitudini ideale, rezultând într-o băutură de cafea cu un corp intens, dar cu o aciditate delicată. Notele de cacao, malt, caramel și nuci își completează perfect profilul gustativ, făcând-o preferată atât pentru espresso, cât și pentru metode alternative de preparare, cum ar fi French press, V60 sau Chemex.

Cafea de specialiate Correto Peru mood photo

Informații suplimentare
Greutate Nu se aplică
Varietate

Bourbon, Caturra

Altitudine

1700-2200m asl

Procesare

spalata

Corp

plin

Aciditate

dulce

Note

Caramel, gutui, Nuci, Pere, zahar ars

Descriere râșniri

ESPRESSO

Espresso este metoda cel mai greu de reprodus acasă și aici ne referim la faptul că un espressor semiautomat ce necesită doar apăsarea unui buton nu reușește să producă o ceașcă la calitatea uneia obținute cu un espressor professional.

Espresso este o băutură concentrată realizată prin extragerea a 25-35ml de lichid din 7-9 grame de cafea proaspăt râșnită, distribuită și tampată. Presiunea standard de extractie este 9 bari iar temperatura apei poate fi între 90 și 96 grade Celsius. Apa la fel de importantă ca la toate metodele de preparare a cafelei trebuie să aibă un conținut de minerale echilibrat, un TDS între 150-250ppm.  Cafeaua trebuie râșnită direct în portafiltru chiar înainte de extragerea shotului de espresso. Râșnița nu poate fi una cu lame care oferă granulație inconstantă ci trebuie să fie cu cuțite plate sau conice și pe cât posibil strapless adică fără pași în reglaj astfel încât să avem o infinitate de reglaje pentru ca în funcție de cantitatea de cafea folosită, timpul de extractie ai celor 30ml nu trebuie să depășească 30 de secunde dar nici să fie mai scurt de 20 de secunde.

Distribuirea cafelei în portafiltru are rolul de a pregăti tamparea, majoritatea râșnițelor distribuie mai multă cafea în centrul portafiltrului sau pe una din laterale la râșnițele cu dozator, distribuirea neuniformă dând densitate diferită în puc în urma tamparii.

Tamparea se realizează perpendicular pe sol și are rolul de a compacta stratul de cafea și de a crea o suprafață paralelă cu dușul espressorului, în cazul unei tampări inegale, apă alegând drumul cel mai scurt prin pucul de cafea, va lăsa porțiuni de puc neextrase.

În urma tamparii, portafiltrul nu va fi lovit cu tamperul pentru că orice șoc va produce microfișuri în puc, microfisuri ce vor modifica fluxul constant de apă prin tot pucul, astfel obținând extracții neuniforme (chanelling).

Ceștile pentru espresso trebuie să aibă capacitate maxima de 60ml și sa fie realizate din porțelan. Ceștile se țin desupra espressorului pentru a se încălzi și pentru a nu absorbi din temperature cafelei extrase. Temperatura unui shot de espresso imediat după extractie trebuie să fie în jur de 65 de grade Celsius, temperatura ce permite savurarea imediata a shotului. Chiar daca apa de extractie are peste 90 de grade Celsius, faptul că aceasta trece prin cafeaua râșnita ce se afla la temperatura camerei, scade temperatura băuturii astfel încât după extractie, nu trebuie să așteptam să se răcească.

Daca în restaurant se practica extracții din 7 grame de cafea din care se obțin 90ml de espresso (teoretic un café crème sau lungo), în cafenelele de specialitate ne putem bucura de extracții mai concentrate cu rații ce merg până la 1:2 adică 40ml din 20 grame de cafea, personal încep extracțiile de la 18 grame de cafea și 50ml în ceașcă.

Espresso este o băutură filtrata prin filtru metalic deci păstrează uleiurile, corpul și aromele cafelei, expunerea de doar 30 de secunde permițând extracția unei cantități foarte mici de cofeina comparatie cu celelalte metode de extractie.

Espresso lung este deci un mit că ar conține mai putina cofeina, orice extractie care depășește 30ml de lichid fiind mult mai bogata în cofeina. Daca doriți o cantitate mai mare de infuzie extrasa prin metoda espresso, solicitați un americano care înseamnă o ceașcă cu apa fierbinte peste care se extrage un shot de espresso. Veți avea astfel aroma inconfundabila a unui shot extras "corretto", o cantitate mica de cofeina și un volum de lichid ce va va satisface cerința (90-120ml)

Râșnirea pentru espresso este mai grunjoasa decât cea pentru ibric și mai fina decât cea pentru filtru, granulația fiind cam de mărimea cristalelor de sare fina.

IBRIC

Metoda tradiționala orientala de preparare a cafelei, larg răspândită în Romania. Presupune folosirea unui vas de alama (ibrik/cezve în turca) de capacitate cât mai apropiata cu numărul de cesti pregătite. Ceștile utilizate la ibric au aproximativ 50ml. Se pune apa și zaharul în ibric pe foc (în Turcia nu se bea cafea la ibric neindulcita. Exista doar variantele: dulce, mediu dulce și foarte dulce). Când apa s-a încălzit la aproximativ 40 de grade Celsius, se adaugă 8 grame de cafea pentru 100ml de apa (nu apa de la rețeaua publica. Folosiți apa plata sau filtrata). Se amesteca astfel încât toata cantitatea de cafea să fie în contact cu apa și se lasa pe foc mic până când se formează caimacul. În aproximativ 3 minute cafeaua trebuie să fie gata de turnat în cesti. Se toarnă cu grija și s eimparte caimacul în mod egal în cesti cu linguriță sau din turnae. Se savurează alaturi de baclavale, rahat, apa rece.

Ibricul ne oferă o cafea nefiltrata, corpolenta, catifelata. Recomandam Brazilia, Guatemala, Etiopia, Costa Rica

Cafeaua pentru ibric se râșnește extra fin, de granulația fainii.

 

FILTRU

Denumirea generica de filtru se folosește în ziua de astăzi la aparatul electrocasnic care încălzește până la fierbere apa ce urca astfel printr-un tub din care se scurge apoi peste cafeaua așezată într-o pâlnie de hârtie, plasa metalica sau plasa din material plastic.
Alte metode de filtrare care necesita apa la temperatura mai scăzută și mai prietenoasa cafelei (92-95 grade Celsius) sunt: V60, Chemex, Clever dripper, Kalitta. La metodele de filtrare se are grija să se umezească în prealabil filtrul cu apa pentru a nu retine foarte multe din uleiurile naturale ale cafelei. Se folosește o rație de 56 grame la litrul de apa (plata sau filtrata) sau respectând proporțiile 28 grame de cafea la 500ml sau 14 grame la 250ml. Se adaugă 50ml de apa peste cafea, se lasă să se înflorească (bloom) 30 de secunde după care se adaugă apa în fir continuu astfel încât după 3 minute țoață cantitatea de apa să se fi scurs în vasul de decantare. Metodele de filtrare prin hârtie dau o cafea cu foarte puține uleiuri, cu arome distincte și ușor de diferențiat, păstrează notele fructate, florale și aciditatea cafelei, corpul băuturii fiind mai slab.

Recomandam cafelele din Etiopia, Kenya, India, Costa Rica

Cafeaua pentru filtru se râșnește mai grosier decât cafeaua pentru espresso dar mai fin decât cea pentru French presa, cam de granulația sării grunjoase.

 

FRENCH PRESS

French Press este o metoda de filtrare prin imersie a cafelei. Mulți dintre noi avem acasă un French press și îl folosim la infuziile de ceai (camelia sinensis) sau alte plante. Pentru a prepara French press vom folosi rația de baza pentru metodele de brew adică 56 grame de cafea la 1 litru de apa. Cafeaua se râșnește grunjos, mai grunjos decât sarea mare, se amesteca în cana de French press cu apa la 92-95 grade Celsius, se montează pistonul și se apasă cât să scufundam sub apa întreagă cantitate de cafea (5-6mm de lichid deasupra pistonului) iar după 3 minute apăsam pistonul până la capăt și turnam cafeaua în cesti/cani.

Este o metoda simpla de preparare a cafelei deoarece nu necesita filtre de schimb, cafeaua la aceasta granulație se râșnește ușor chiar și cu o râșnita manuala, prețul unui French press este mic (aproximativ 30 lei pentru unul cu capacitatea de 1 litru)

Deoarece folosește un filtru metalic, French press ne oferă o cafea corpolenta, plina de uleiuri, aromata și ușor de preparat

Recomandam: Guatemala, Etiopia, India, Costa Rica, Brasilia, Columbia

 

5
Evaluat la 5 din 5
2 reviews
Evaluat la 5 din 5
2
Evaluat la 4 din 5
0
Evaluat la 3 din 5
0
Evaluat la 2 din 5
0
Evaluat la 1 din 5
0

2 recenzii pentru Cafea Peru Jaen Villanueva

Clear filters
  1. Mariana (proprietar verificat) – 14 februarie 2024

    Evaluat la 5 din 5

    O cafea super gustoasa , de 5 stele .

    0
    0
    • Cafe Corretto – 15 februarie 2024

      Multumim Mariana! Peru este onctuoasa si corpolemnta, totdata intensa si catifelata. Este alaturi de Brasil originea perfecta pentru deslusirea aromelor cafelelor de specialitate.

      • Cafe Corretto – 15 februarie 2024

        Multumim Maria! Intr-adevar este greu sa te decizi. Tocmai de aceea avem multiple ambalari. Tocmai alternarea originilor de cafea face ca papilele gustative sa nu se obisnuiasca cu paleta de arome ale unei singure origini si astfel, alternand cafelele, iti surprinzi permanent gusturile cu arome noi.

  2. Fredi (proprietar verificat) – 11 ianuarie 2025

    Evaluat la 5 din 5

    Foarte bună…recomand!

    0
    0
    • Cafe Corretto – 1 februarie 2025

      Va multumim!

Adaugă o recenzie Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și…

-10%
Punga de Cafea de specialitate - Corretto Burundi
Punga de Cafea de specialitate - Corretto - Verso
Selectează opțiunile
Quick view
Adaugă la Wishlist

Cafea Burundi Bujumbura FWAA

Rasnita, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Cafea din Africa, Boabe
Corretto
Evaluat la 5.00 din 5
44,00 lei – 198,00 lei
-10%
Punga de Cafea de specialitate - Corretto Mexic
Punga de Cafea de specialitate - Corretto - Verso
Selectează opțiunile
Quick view
Adaugă la Wishlist

Cafea Mexic Altura Chiapas Adelita Monte Azul

Rasnita, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Boabe, Cafea din America
Corretto
Evaluat la 0 din 5
48,00 lei – 216,00 lei

    Produse similare

    -10%
    Punga de Cafea de specialitate - Corretto Brazilia
    Punga de Cafea de specialitate - Corretto - Verso
    Selectează opțiunile
    Quick view
    Adaugă la Wishlist

    Cafea Brasil Cerrado Dulce NY2 17/18

    Rasnita, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Cafea din America, Boabe
    Corretto
    Evaluat la 5.00 din 5
    32,00 lei – 144,00 lei
    -10%
    Punga de Cafea de specialitate - Corretto - Verso
    Selectează opțiunile
    Quick view
    Adaugă la Wishlist

    Cafea Costa Rica Brunca, Chirripo mountain Montanas de oro Marespi

    Rasnita, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Cafea din America, Boabe
    Corretto
    Evaluat la 0 din 5
    38,00 lei – 171,00 lei
    -10%
    Punga de Cafea de specialitate - Corretto - Verso
    Selectează opțiunile
    Quick view
    Adaugă la Wishlist

    Cafea El Salvador Ataco natural

    Rasnita, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Cafea din America, Boabe
    Corretto
    Evaluat la 0 din 5
    48,00 lei – 216,00 lei
    -10%
    Punga de Cafea de specialitate - Corretto - Verso
    Selectează opțiunile
    Quick view
    Adaugă la Wishlist

    Cafea Ethiopia Yirgacheffe Halo Berity

    Rasnita, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Cafea din Africa, Boabe
    Corretto
    Evaluat la 4.67 din 5
    48,00 lei – 216,00 lei
    -10%
    Selectează opțiunile
    Quick view
    Adaugă la Wishlist

    Cafea Guatemala Huehuetenango AAPICUC

    Rasnita, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Cafea din America, Boabe
    Corretto
    Evaluat la 5.00 din 5
    38,00 lei – 171,00 lei
    -10%
    Punga de Cafea de specialitate - Corretto - Verso
    Selectează opțiunile
    Quick view
    Adaugă la Wishlist

    Cafea Kenya Nyeri AA Thiriku

    Rasnita, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Cafea din Africa, Boabe
    Corretto
    Evaluat la 5.00 din 5
    48,00 lei – 216,00 lei
    -10%
    Selectează opțiunile
    Quick view
    Adaugă la Wishlist

    Cafea Rwanda Bumbogo Gakenke natural

    Rasnita, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Cafea din Africa, Boabe
    Corretto
    Evaluat la 5.00 din 5
    50,00 lei – 225,00 lei
    Selectează opțiunile
    Quick view
    Adaugă la Wishlist

    Colombia Qiuindio Santa Monica Lychee 72h coferment 88,25 SCA

    Rasnita, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Boabe, Cafea din America
    Corretto
    Evaluat la 5.00 din 5
    80,00 lei

      Vrei sa fii printre primii care afla de cele mai noi arome de la Corretto?

      Iti respectam datele personale conform Politicii de Confidentialitate

      Hai pe la noi să bem o cafea excepțională!

      Ne găsești pe:

      📍 Str. Țepeș Vodă nr. 14A, Constanța

      L - D 08:00 - 19:00

      📍 Bd. Tomis nr. 98, Constanța

      L - D 08:00 - 21:00

      💌 office@caffecorretto.ro

      Informații client

      > Contul meu

      > Contact

      > Termeni și condiții

      > Politica cookies

      > ANPC

      > Platforma SOL

      Din lumea cafelei Corretto

      05 iun.

      Despre cat de importanta este apa din cafea.

      22 apr.

      Cafeaua la ibric

      03 dec.

      Povestea noastra

      Toate drepturile rezervate Cafe Corretto 2024.
      ANPC Platforma SOL payments
      • Meniu
      • Categorii
      • Cafea din Asia
      • Cafea din America
      • Cafea din Africa
      • Acasă
      • Cafeaua noastră
      • Magazin online
      • Merchandise
      • Blog
      • Contact
      • Wishlist
      • Login / Înregistrare
      Cos de cumparaturi
      Inchide
      Autentificare
      Inchide

      Ai uitat parola?

      Nu ai inca un cont?

      Creeaza un cont
      Cafea Peru Jaen Villanueva

      Cafea Peru Jaen Villanueva

      Evaluat la 5.00 din 5
      48,00 lei – 216,00 lei Alege opțiuni
      Adaugă la Wishlist
      You were not leaving your cart just like that, right?

      You were not leaving your cart just like that, right?

      Pentru a salva coșul de cumpărături pentru mai târziu, introdu mai jos detaliile tale. Și, cine știe, poate chiar îți vom trimite un cod pentru reduceri atrăgătoare :)