Alege categoria
  • Alege categoria
  • Boabe
  • Cafea din Africa
  • Cafea din America
  • Merchandise
  • Rasnita
    • Espresso
    • Filtru
    • French Press
    • Ibric
Login / Înregistrare
0 Wishlist
0 items 0,00 lei
Menu
0 items 0,00 lei
Vezi categorii
  • Cafea din Asia
  • Cafea din America
  • Cafea din Africa
  • Acasă
  • Cafeaua noastră
  • Magazin online
  • Merchandise
  • Blog
  • Contact
Prima pagină Rasnita Ibric Colombia Qiuindio Santa Monica Lychee 72h coferment 88,25 SCA
Cafea Nicaragua Maragogype
Cafea Nicaragua Maragogype 48,00 lei – 216,00 lei
Inapoi la lista produse
Cafea Guatemala Huehuetenango AAPICUC
Cafea Guatemala Huehuetenango AAPICUC 38,00 lei – 171,00 lei
SImulare Punga Speciala Columbia Lychee
SImulare Punga Speciala Columbia Lychee
Eticheta Speciala Colombia Lychee
Cafea Corretto Mood
Cafea Corretto Mood1
Click to enlarge
Corretto

Colombia Qiuindio Santa Monica Lychee 72h coferment 88,25 SCA

Evaluat la 5.00 din 5 pe baza a 4 evaluări de la clienți
(4 recenzii de la clienți)

80,00 lei

Colombia Quindio 88,25 puncte SCA

Regiune: Quindio

Fermă:  Santa Monica

Fermier: Jairo Arcila

Procesare:  cofermentare 72 ore cu LYCHEE

Varietate: Castillio

Note: lychee, cocos, floral, cacao, zahar brun

17 produse vandute in ultimele 12 ore
Anulează
Adaugă la Wishlist
20 Persoane se uită acum la acest produs
SKU: colombia-quindio, lychee Categorii: Boabe, Cafea din America, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Rasnita Etichete: cafea, colombia, columbia
Share:
  • Descriere
  • Informații suplimentare
  • Descriere râșniri
Descriere

Cafea de specialitate | Țară de origine: Colombia

Colombia Quindio 88,25 puncte SCA

Regiune: Quindio

Fermă:  Santa Monica

Fermier: Jairo Arcila

Procesare:  cofermentare 72 ore cu LYCHEE

Varietate: Castillio

Note: lychee, cocos, floral, cacao, zahar brun

„Colombia Quindío Santa Mónica Lychee” este o cafea de specialitate produsă de Jairo Arcila la Finca Santa Mónica din Armenia, Quindío, Columbia. Această cafea unică este preparată folosind soiul Castillo și este procesată printr-o fermentație anaerobă uscată de 72 de ore cu fructe de litchi și drojdie de vin, urmată de o metodă de procesare a mierii. Cireșele sunt apoi uscate pe paturi înălțate pentru a obține un conținut optim de umiditate. Acest proces meticulos conferă un profil de aromă distinctiv, caracterizat prin dulceață intensă de litchi, note florale și o senzație de gură suculentă și siropoasă.

Cafeaua este cultivată la altitudini cuprinse între 1.450 și 1.750 de metri deasupra nivelului mării, beneficiind de solurile fertile de cenușă vulcanică din regiune. Această altitudine contribuie la caracteristicile complexe și vibrante ale aromei cafelei

Această cafea de specialitate a fost bine primită de pasionații de cafea pentru profilul său unic de aromă și pentru metodele inovatoare de procesare folosite de Jairo Arcila

Plantatie de cafea in Tanzania - Cafea de specialitate

Această cafea a fost cultivată de Jairo Arcila la ferma Santa Monica. Această cafea a fost expusă la o perioadă de fermentație anaerobă uscată de 72 de ore cu pulpa pe bob . În această etapă de fermentație s-a adăugat litchi macerat și drojdie de vin. Cireșele au fost apoi spălate și puse la uscat pe paturi înălțate până când s-a atins conținutul ideal de umiditate.

Acest microlot este 100% Castillo. Acest soi a fost dezvoltat de Federación Nacional de Cafeteros. Este mai productiv decât Caturra și rezistent la rugina frunzelor de cafea.

Jairo Arcila este un cultivator de cafea din a treia generație din Quindío, Columbia. Este căsătorit cu Luz Helena Salazar și au doi copii împreună, Carlos și Felipe Arcila, care sunt co-fondatorii Cofinet, partenerul nostru de export pentru această cafea. Primul loc de muncă al lui Jairo a fost la al doilea cel mai mare exportator al Columbiei, lucrând ca manager de fabrică timp de peste 40 de ani, până la pensionarea sa în 2019.

Jairo și-a cumpărat prima fermă de cafea, Finca La Esmeralda, în 1987 și aici și-a plantat primul lot Caturra. A avut norocul să câștige bani producând cafea la ferma lui, pe lângă munca cu normă întreagă. Folosindu-și economiile, Jairo a reușit încet să cumpere cinci ferme suplimentare. După Esmeralda au venit Villarazo, Mazatlan, Santa Monica, Maracay și apoi Buenos Aires. Acum, în perioada recoltei, Jairo poate oferi locuri de muncă localnicilor generând un impact economic în comunitate.

A primit o mare perspectivă și expertiză de la fiii săi în alegerea, sortarea și procesarea cafelei sale. Această perspectivă l-a împuternicit pe Jairo și i-a oferit instrumentele necesare pentru a prezenta cafele fantastice cu profiluri uimitoare din regiune.

 

Scorul SCA: Certificarea calității în industria cafelei

Scorul excelent de 89 obținut de această cafea de specialitate din Etiopia reprezintă o confirmare a măiestriei și dedicării fermierilor și procesatorilor implicați în producția sa. Acest punctaj își are rădăcinile în toate aspectele atent gestionate ale procesului de producție, începând de la cultivarea și selecția riguroasă a cireșelor de cafea, până la metodele inovatoare de procesare, cum ar fi macerarea carbonică. Aromele echilibrate, aciditatea moale și aftertaste-ul încântător sunt doar câteva dintre elementele care completează experiența extraordinară a consumatorilor care degustă această cafea. Prin obținerea unui scor atât de înalt, această cafea devine nu doar un produs de elită în industria cafelei de specialitate, ci și o reprezentare autentică a bogăției și diversității peisajului cafelei etiopiene. Este o mândrie pentru producătorii din regiune și un simbol al excelenței într-o industrie în continuă evoluție.

 

Informații suplimentare
Greutate Nu se aplică
Aciditate

citrica, dulce

Altitudine

1350-1700

Procesare

cofermentare

Corp

subtil

Varietate

castillo

Note

Cacao, Fructe, Fructe confiate, Litchi

Descriere râșniri

ESPRESSO

Espresso este metoda cel mai greu de reprodus acasă și aici ne referim la faptul că un espressor semiautomat ce necesită doar apăsarea unui buton nu reușește să producă o ceașcă la calitatea uneia obținute cu un espressor professional.

Espresso este o băutură concentrată realizată prin extragerea a 25-35ml de lichid din 7-9 grame de cafea proaspăt râșnită, distribuită și tampată. Presiunea standard de extractie este 9 bari iar temperatura apei poate fi între 90 și 96 grade Celsius. Apa la fel de importantă ca la toate metodele de preparare a cafelei trebuie să aibă un conținut de minerale echilibrat, un TDS între 150-250ppm.  Cafeaua trebuie râșnită direct în portafiltru chiar înainte de extragerea shotului de espresso. Râșnița nu poate fi una cu lame care oferă granulație inconstantă ci trebuie să fie cu cuțite plate sau conice și pe cât posibil strapless adică fără pași în reglaj astfel încât să avem o infinitate de reglaje pentru ca în funcție de cantitatea de cafea folosită, timpul de extractie ai celor 30ml nu trebuie să depășească 30 de secunde dar nici să fie mai scurt de 20 de secunde.

Distribuirea cafelei în portafiltru are rolul de a pregăti tamparea, majoritatea râșnițelor distribuie mai multă cafea în centrul portafiltrului sau pe una din laterale la râșnițele cu dozator, distribuirea neuniformă dând densitate diferită în puc în urma tamparii.

Tamparea se realizează perpendicular pe sol și are rolul de a compacta stratul de cafea și de a crea o suprafață paralelă cu dușul espressorului, în cazul unei tampări inegale, apă alegând drumul cel mai scurt prin pucul de cafea, va lăsa porțiuni de puc neextrase.

În urma tamparii, portafiltrul nu va fi lovit cu tamperul pentru că orice șoc va produce microfișuri în puc, microfisuri ce vor modifica fluxul constant de apă prin tot pucul, astfel obținând extracții neuniforme (chanelling).

Ceștile pentru espresso trebuie să aibă capacitate maxima de 60ml și sa fie realizate din porțelan. Ceștile se țin desupra espressorului pentru a se încălzi și pentru a nu absorbi din temperature cafelei extrase. Temperatura unui shot de espresso imediat după extractie trebuie să fie în jur de 65 de grade Celsius, temperatura ce permite savurarea imediata a shotului. Chiar daca apa de extractie are peste 90 de grade Celsius, faptul că aceasta trece prin cafeaua râșnita ce se afla la temperatura camerei, scade temperatura băuturii astfel încât după extractie, nu trebuie să așteptam să se răcească.

Daca în restaurant se practica extracții din 7 grame de cafea din care se obțin 90ml de espresso (teoretic un café crème sau lungo), în cafenelele de specialitate ne putem bucura de extracții mai concentrate cu rații ce merg până la 1:2 adică 40ml din 20 grame de cafea, personal încep extracțiile de la 18 grame de cafea și 50ml în ceașcă.

Espresso este o băutură filtrata prin filtru metalic deci păstrează uleiurile, corpul și aromele cafelei, expunerea de doar 30 de secunde permițând extracția unei cantități foarte mici de cofeina comparatie cu celelalte metode de extractie.

Espresso lung este deci un mit că ar conține mai putina cofeina, orice extractie care depășește 30ml de lichid fiind mult mai bogata în cofeina. Daca doriți o cantitate mai mare de infuzie extrasa prin metoda espresso, solicitați un americano care înseamnă o ceașcă cu apa fierbinte peste care se extrage un shot de espresso. Veți avea astfel aroma inconfundabila a unui shot extras "corretto", o cantitate mica de cofeina și un volum de lichid ce va va satisface cerința (90-120ml)

Râșnirea pentru espresso este mai grunjoasa decât cea pentru ibric și mai fina decât cea pentru filtru, granulația fiind cam de mărimea cristalelor de sare fina.

IBRIC

Metoda tradiționala orientala de preparare a cafelei, larg răspândită în Romania. Presupune folosirea unui vas de alama (ibrik/cezve în turca) de capacitate cât mai apropiata cu numărul de cesti pregătite. Ceștile utilizate la ibric au aproximativ 50ml. Se pune apa și zaharul în ibric pe foc (în Turcia nu se bea cafea la ibric neindulcita. Exista doar variantele: dulce, mediu dulce și foarte dulce). Când apa s-a încălzit la aproximativ 40 de grade Celsius, se adaugă 8 grame de cafea pentru 100ml de apa (nu apa de la rețeaua publica. Folosiți apa plata sau filtrata). Se amesteca astfel încât toata cantitatea de cafea să fie în contact cu apa și se lasa pe foc mic până când se formează caimacul. În aproximativ 3 minute cafeaua trebuie să fie gata de turnat în cesti. Se toarnă cu grija și s eimparte caimacul în mod egal în cesti cu linguriță sau din turnae. Se savurează alaturi de baclavale, rahat, apa rece.

Ibricul ne oferă o cafea nefiltrata, corpolenta, catifelata. Recomandam Brazilia, Guatemala, Etiopia, Costa Rica

Cafeaua pentru ibric se râșnește extra fin, de granulația fainii.

 

FILTRU

Denumirea generica de filtru se folosește în ziua de astăzi la aparatul electrocasnic care încălzește până la fierbere apa ce urca astfel printr-un tub din care se scurge apoi peste cafeaua așezată într-o pâlnie de hârtie, plasa metalica sau plasa din material plastic.
Alte metode de filtrare care necesita apa la temperatura mai scăzută și mai prietenoasa cafelei (92-95 grade Celsius) sunt: V60, Chemex, Clever dripper, Kalitta. La metodele de filtrare se are grija să se umezească în prealabil filtrul cu apa pentru a nu retine foarte multe din uleiurile naturale ale cafelei. Se folosește o rație de 56 grame la litrul de apa (plata sau filtrata) sau respectând proporțiile 28 grame de cafea la 500ml sau 14 grame la 250ml. Se adaugă 50ml de apa peste cafea, se lasă să se înflorească (bloom) 30 de secunde după care se adaugă apa în fir continuu astfel încât după 3 minute țoață cantitatea de apa să se fi scurs în vasul de decantare. Metodele de filtrare prin hârtie dau o cafea cu foarte puține uleiuri, cu arome distincte și ușor de diferențiat, păstrează notele fructate, florale și aciditatea cafelei, corpul băuturii fiind mai slab.

Recomandam cafelele din Etiopia, Kenya, India, Costa Rica

Cafeaua pentru filtru se râșnește mai grosier decât cafeaua pentru espresso dar mai fin decât cea pentru French presa, cam de granulația sării grunjoase.

 

FRENCH PRESS

French Press este o metoda de filtrare prin imersie a cafelei. Mulți dintre noi avem acasă un French press și îl folosim la infuziile de ceai (camelia sinensis) sau alte plante. Pentru a prepara French press vom folosi rația de baza pentru metodele de brew adică 56 grame de cafea la 1 litru de apa. Cafeaua se râșnește grunjos, mai grunjos decât sarea mare, se amesteca în cana de French press cu apa la 92-95 grade Celsius, se montează pistonul și se apasă cât să scufundam sub apa întreagă cantitate de cafea (5-6mm de lichid deasupra pistonului) iar după 3 minute apăsam pistonul până la capăt și turnam cafeaua în cesti/cani.

Este o metoda simpla de preparare a cafelei deoarece nu necesita filtre de schimb, cafeaua la aceasta granulație se râșnește ușor chiar și cu o râșnita manuala, prețul unui French press este mic (aproximativ 30 lei pentru unul cu capacitatea de 1 litru)

Deoarece folosește un filtru metalic, French press ne oferă o cafea corpolenta, plina de uleiuri, aromata și ușor de preparat

Recomandam: Guatemala, Etiopia, India, Costa Rica, Brasilia, Columbia

 

5
Evaluat la 5 din 5
4 reviews
Evaluat la 5 din 5
4
Evaluat la 4 din 5
0
Evaluat la 3 din 5
0
Evaluat la 2 din 5
0
Evaluat la 1 din 5
0

4 recenzii pentru Colombia Qiuindio Santa Monica Lychee 72h coferment 88,25 SCA

Clear filters
  1. Oláh Alexandru – 18 noiembrie 2024

    Evaluat la 5 din 5

    O cafea minunata!

    0
    0
  2. Bălaș Andreea – 6 aprilie 2025

    Evaluat la 5 din 5

    .

    0
    0
    • Cafe Corretto – 7 aprilie 2025

      Multumim.

  3. lucianemilhanganu (proprietar verificat) – 13 aprilie 2025

    Evaluat la 5 din 5

    Top 👌🏻

    0
    0
  4. KataLyn (proprietar verificat) – 17 aprilie 2025

    Evaluat la 5 din 5

    RECOMAND!

    0
    0
Adaugă o recenzie Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Produse similare

-10%
Punga de Cafea de specialitate - Corretto Brazilia
Punga de Cafea de specialitate - Corretto - Verso
Selectează opțiunile
Quick view
Adaugă la Wishlist

Cafea Brasil Cerrado Dulce NY2 17/18

Rasnita, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Cafea din America, Boabe
Corretto
Evaluat la 0 din 5
32,00 lei – 144,00 lei
-10%
Punga de Cafea de specialitate - Corretto - Verso
Selectează opțiunile
Quick view
Adaugă la Wishlist

Cafea Costa Rica Brunca, Chirripo mountain Montanas de oro Marespi

Rasnita, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Cafea din America, Boabe
Corretto
Evaluat la 0 din 5
38,00 lei – 171,00 lei
-10%
Punga de Cafea de specialitate - Corretto - Verso
Selectează opțiunile
Quick view
Adaugă la Wishlist

Cafea Ethiopia Yirgacheffe Halo Berity

Rasnita, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Cafea din Africa, Boabe
Corretto
Evaluat la 4.67 din 5
48,00 lei – 216,00 lei
-10%
Punga de Cafea de specialitate - Corretto Mexic
Punga de Cafea de specialitate - Corretto - Verso
Selectează opțiunile
Quick view
Adaugă la Wishlist

Cafea Mexic Altura Chiapas Adelita Monte Azul

Rasnita, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Boabe, Cafea din America
Corretto
Evaluat la 0 din 5
48,00 lei – 216,00 lei
-10%
Punga de Cafea de specialitate - Corretto - Verso
Selectează opțiunile
Quick view
Adaugă la Wishlist

Cafea Nicaragua Maragogype

Rasnita, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Boabe, Cafea din America
Corretto
Evaluat la 0 din 5
48,00 lei – 216,00 lei
-10%
Punga de Cafea de specialitate - Corretto Panama
Punga de Cafea de specialitate - Corretto - Verso
Selectează opțiunile
Quick view
Adaugă la Wishlist

Cafea Panama Boquete SHB EP

Rasnita, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Boabe, Cafea din America
Corretto
Evaluat la 5.00 din 5
44,00 lei – 198,00 lei
-5%
Selectează opțiunile
Quick view
Adaugă la Wishlist

Cafea Peru Jaen Villanueva

Rasnita, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Cafea din America, Boabe
Corretto
Evaluat la 5.00 din 5
48,00 lei – 216,00 lei
-10%
Selectează opțiunile
Quick view
Adaugă la Wishlist

Cafea Rwanda Bumbogo Gakenke natural

Rasnita, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Cafea din Africa, Boabe
Corretto
Evaluat la 5.00 din 5
50,00 lei – 225,00 lei

    Vrei sa fii printre primii care afla de cele mai noi arome de la Corretto?

    Iti respectam datele personale conform Politicii de Confidentialitate

    Hai pe la noi să bem o cafea excepțională!

    Ne găsești pe:

    📍 Str. Țepeș Vodă nr. 14A, Constanța

    L - D 08:00 - 19:00

    📍 Bd. Tomis nr. 98, Constanța

    L - D 08:00 - 21:00

    💌 office@caffecorretto.ro

    Informații client

    > Contul meu

    > Contact

    > Termeni și condiții

    > Politica cookies

    > ANPC

    > Platforma SOL

    Din lumea cafelei Corretto

    05 iun.

    Despre cat de importanta este apa din cafea.

    22 apr.

    Cafeaua la ibric

    03 dec.

    Povestea noastra

    Toate drepturile rezervate Cafe Corretto 2024.
    ANPC Platforma SOL payments
    • Meniu
    • Categorii
    • Cafea din Asia
    • Cafea din America
    • Cafea din Africa
    • Acasă
    • Cafeaua noastră
    • Magazin online
    • Merchandise
    • Blog
    • Contact
    • Wishlist
    • Login / Înregistrare
    Cos de cumparaturi
    Inchide
    Autentificare
    Inchide

    Ai uitat parola?

    Nu ai inca un cont?

    Creeaza un cont
    Colombia Qiuindio Santa Monica Lychee 72h coferment 88,25 SCA

    Colombia Qiuindio Santa Monica Lychee 72h coferment 88,25 SCA

    Evaluat la 5.00 din 5
    80,00 lei Alege opțiuni
    Adaugă la Wishlist
    You were not leaving your cart just like that, right?

    You were not leaving your cart just like that, right?

    Pentru a salva coșul de cumpărături pentru mai târziu, introdu mai jos detaliile tale. Și, cine știe, poate chiar îți vom trimite un cod pentru reduceri atrăgătoare :)