Alege categoria
  • Alege categoria
  • Boabe
  • Cafea din Africa
  • Cafea din America
  • Merchandise
  • Rasnita
    • Espresso
    • Filtru
    • French Press
    • Ibric
Login / Înregistrare
0 Wishlist
0 items 0,00 lei
Menu
0 items 0,00 lei
Vezi categorii
  • Cafea din Asia
  • Cafea din America
  • Cafea din Africa
  • Acasă
  • Cafeaua noastră
  • Magazin online
  • Merchandise
  • Blog
  • Contact
Prima pagină Rasnita Ibric Cafea Colombia Cauca Cofinet Popayan
Punga de Cafea de specialitate - Corretto Brazilia
Cafea Brasil Cerrado Dulce NY2 17/18 32,00 lei – 144,00 lei
Inapoi la lista produse
Cafea Costa Rica Brunca, Chirripo mountain Montanas de oro Marespi
Cafea Costa Rica Brunca, Chirripo mountain Montanas de oro Marespi 38,00 lei – 171,00 lei
-10%
eticheta corretto punga colombiacauca 67ea7e3fd44f7 scaled
Punga de Cafea de specialitate - Corretto - Verso
Cafea Corretto Mood
Cafea Corretto Mood1
Click to enlarge
Punga de Cafea de specialitate - Corretto - Verso
Corretto

Cafea Colombia Cauca Cofinet Popayan

Evaluat la 5.00 din 5 pe baza a 6 evaluări de la clienți
(6 recenzii de la clienți)

36,00 lei – 162,00 lei

Cafeaua columbiană este crescuta de-a lungul celor trei lanțuri muntoase din nordul Anzilor care taie Columbia de la nord la sud. Supremo este clasificarea cea mai inalta pe care o pot primi boabele columbiene si asta inseamna un procent foarte mic de defecte, dimensiuni mari ale boabelor, toate acestea realizate printr-o selectie atenta si o grija sporita in timpul procesarii. Columbia va fi intotdeauna o alegere inspirata pentru bautorii de espresso, dar si pentru cei care prefera cafeaua la ibric sau la filtru.

 

 

17 produse vandute in ultimele 12 ore
Anulează
Adaugă la Wishlist
8 Persoane se uită acum la acest produs
SKU: colombia-cauca Categorii: Cafea din America, Boabe, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Rasnita
Share:
  • Descriere
  • Informații suplimentare
  • Descriere râșniri
Descriere

Cafea de specialitate | Țară de origine: Columbia

Columbia produce în mod tipic aproximativ 10% din cafelele lumii si este acum pe locul al treilea, după Vietnam și Brazilia. Cea mai mare parte a cafelei columbiene este de înaltă calitate.

Cafeaua columbiană este crescută de-a lungul celor trei lanțuri muntoase din nordul Anzilor care taie Columbia de la nord la sud. Supremo este clasificarea cea mai înaltă pe care o pot primi boabele columbiene și asta înseamnă un procent foarte mic de defecte, dimensiuni mari ale boabelor, toate acestea realizate printr-o selecție atentă și o grijă sporită în timpul procesării. Columbia va fi întotdeauna o alegere inspirată pentru băutorii de espresso, dar și pentru cei care preferă cafeaua la ibric sau la filtru.

Grad cafea: EXC.EP
Soi: Castillo, Caturra
Prelucrare: Complet spălat
Altitudine: 1.800 până la 1.950 de metri deasupra nivelului mării
Subregiune/oraș: Popayan
Regiune: Cauca
Dimensiune geanta: 70 kg GrainPro
Luni de recoltare: Pe tot parcursul anului, în funcție de regiune

Regiunea Cauca și extraordinara sa cafea de specialitate

Regiunea Cauca este una dintre cele mai cunoscute zone de cultivare a cafelei din Columbia.
Alături de Cauca și Nariño, Huila este unul dintre cele trei departamente în care se află masivul columbian. Râul Magdalena, cel mai mare râu al Columbiei, străbate regiunea, oferind multă apă pentru cultivarea cafelei și generând (direct și indirect) până la 86% din PIB-ul Columbiei. Lanțul muntos prezintă, de asemenea, solul vulcanic fertil atât de tipic pentru Munții Anzi.

 

Cafeaua în Columbia

Columbia produce și exportă cafea de specialitate renumită pentru corpul lor plin, aciditatea strălucitoare și gustul bogat, încă de la începutul secolului al XIX-lea.
Columbia se mândrește cu o gamă largă de climate și condiții geografice care, la rândul lor, produc propriile arome unice în cafea. Aceasta înseamnă, de asemenea, că perioadele de recoltare pot varia destul de mult. De fapt, între toate regiunile sale diferite, Columbia produce recoltă proaspătă aproape tot timpul anului.
Accentul tot mai mare pe industria de specialitate schimbă modul în care comercianții și fermierii fac afaceri. Devine din ce în ce mai obișnuit ca fermierii să izoleze boabele de cea mai bună calitate în loturile lor pentru a fi comercializate separat. Aceste loturi de calitate superioară sunt adesea vândute sub anumite mărci.
Columbia și-a extins rapid opțiunile de certificare în ultimii 10 ani. Cele mai comune certificări disponibile sunt Fairtrade, Rainforest Alliance, UTZ și Organic.

Cupping și scorul SCA: Certificarea calității în industria cafelei

Cuppingul reprezintă un ritual esențial în evaluarea cafelei de specialitate, furnizând un cadru standardizat și meticulos pentru degustarea și notarea cafelei. Acest proces meticulos implică atent degustarea aromei, gustului, corpului și acidității cafelei, oferind degustătorilor o imagine completă a profilului gustativ al fiecărui lot sau origini.

Cu un impresionant scor SCA de 84 puncte, aceasta cafea de specialitate din regiunea Huila evidențiază un nivel excepțional de calitate și măiestrie în procesul său de producție. Această evaluare reflectă meticulozitatea și pasiunea din fiecare etapă, de selecția atentă a boabelor de cafea la procesul meticulos de spălare completă. În fiecare ceașcă se regăsesc arome complexe și echilibrate, un corp plin și o aciditate strălucitoare, oferind o experiență autentică și memorabilă.

Cafea de specialiate Correto Burundi mood photo

Informații suplimentare
Greutate Nu se aplică
Varietate

castillo, Caturra

Altitudine

1750-2000m

Procesare

spalata, uscata la soare

Corp

mediu

Aciditate

stralucitoare

Note

Caramel, Ciocolata, Mere, Piersici

Punctaj SCA

84

Descriere râșniri

ESPRESSO

Espresso este metoda cel mai greu de reprodus acasă și aici ne referim la faptul că un espressor semiautomat ce necesită doar apăsarea unui buton nu reușește să producă o ceașcă la calitatea uneia obținute cu un espressor professional.

Espresso este o băutură concentrată realizată prin extragerea a 25-35ml de lichid din 7-9 grame de cafea proaspăt râșnită, distribuită și tampată. Presiunea standard de extractie este 9 bari iar temperatura apei poate fi între 90 și 96 grade Celsius. Apa la fel de importantă ca la toate metodele de preparare a cafelei trebuie să aibă un conținut de minerale echilibrat, un TDS între 150-250ppm.  Cafeaua trebuie râșnită direct în portafiltru chiar înainte de extragerea shotului de espresso. Râșnița nu poate fi una cu lame care oferă granulație inconstantă ci trebuie să fie cu cuțite plate sau conice și pe cât posibil strapless adică fără pași în reglaj astfel încât să avem o infinitate de reglaje pentru ca în funcție de cantitatea de cafea folosită, timpul de extractie ai celor 30ml nu trebuie să depășească 30 de secunde dar nici să fie mai scurt de 20 de secunde.

Distribuirea cafelei în portafiltru are rolul de a pregăti tamparea, majoritatea râșnițelor distribuie mai multă cafea în centrul portafiltrului sau pe una din laterale la râșnițele cu dozator, distribuirea neuniformă dând densitate diferită în puc în urma tamparii.

Tamparea se realizează perpendicular pe sol și are rolul de a compacta stratul de cafea și de a crea o suprafață paralelă cu dușul espressorului, în cazul unei tampări inegale, apă alegând drumul cel mai scurt prin pucul de cafea, va lăsa porțiuni de puc neextrase.

În urma tamparii, portafiltrul nu va fi lovit cu tamperul pentru că orice șoc va produce microfișuri în puc, microfisuri ce vor modifica fluxul constant de apă prin tot pucul, astfel obținând extracții neuniforme (chanelling).

Ceștile pentru espresso trebuie să aibă capacitate maxima de 60ml și sa fie realizate din porțelan. Ceștile se țin desupra espressorului pentru a se încălzi și pentru a nu absorbi din temperature cafelei extrase. Temperatura unui shot de espresso imediat după extractie trebuie să fie în jur de 65 de grade Celsius, temperatura ce permite savurarea imediata a shotului. Chiar daca apa de extractie are peste 90 de grade Celsius, faptul că aceasta trece prin cafeaua râșnita ce se afla la temperatura camerei, scade temperatura băuturii astfel încât după extractie, nu trebuie să așteptam să se răcească.

Daca în restaurant se practica extracții din 7 grame de cafea din care se obțin 90ml de espresso (teoretic un café crème sau lungo), în cafenelele de specialitate ne putem bucura de extracții mai concentrate cu rații ce merg până la 1:2 adică 40ml din 20 grame de cafea, personal încep extracțiile de la 18 grame de cafea și 50ml în ceașcă.

Espresso este o băutură filtrata prin filtru metalic deci păstrează uleiurile, corpul și aromele cafelei, expunerea de doar 30 de secunde permițând extracția unei cantități foarte mici de cofeina comparatie cu celelalte metode de extractie.

Espresso lung este deci un mit că ar conține mai putina cofeina, orice extractie care depășește 30ml de lichid fiind mult mai bogata în cofeina. Daca doriți o cantitate mai mare de infuzie extrasa prin metoda espresso, solicitați un americano care înseamnă o ceașcă cu apa fierbinte peste care se extrage un shot de espresso. Veți avea astfel aroma inconfundabila a unui shot extras "corretto", o cantitate mica de cofeina și un volum de lichid ce va va satisface cerința (90-120ml)

Râșnirea pentru espresso este mai grunjoasa decât cea pentru ibric și mai fina decât cea pentru filtru, granulația fiind cam de mărimea cristalelor de sare fina.

IBRIC

Metoda tradiționala orientala de preparare a cafelei, larg răspândită în Romania. Presupune folosirea unui vas de alama (ibrik/cezve în turca) de capacitate cât mai apropiata cu numărul de cesti pregătite. Ceștile utilizate la ibric au aproximativ 50ml. Se pune apa și zaharul în ibric pe foc (în Turcia nu se bea cafea la ibric neindulcita. Exista doar variantele: dulce, mediu dulce și foarte dulce). Când apa s-a încălzit la aproximativ 40 de grade Celsius, se adaugă 8 grame de cafea pentru 100ml de apa (nu apa de la rețeaua publica. Folosiți apa plata sau filtrata). Se amesteca astfel încât toata cantitatea de cafea să fie în contact cu apa și se lasa pe foc mic până când se formează caimacul. În aproximativ 3 minute cafeaua trebuie să fie gata de turnat în cesti. Se toarnă cu grija și s eimparte caimacul în mod egal în cesti cu linguriță sau din turnae. Se savurează alaturi de baclavale, rahat, apa rece.

Ibricul ne oferă o cafea nefiltrata, corpolenta, catifelata. Recomandam Brazilia, Guatemala, Etiopia, Costa Rica

Cafeaua pentru ibric se râșnește extra fin, de granulația fainii.

 

FILTRU

Denumirea generica de filtru se folosește în ziua de astăzi la aparatul electrocasnic care încălzește până la fierbere apa ce urca astfel printr-un tub din care se scurge apoi peste cafeaua așezată într-o pâlnie de hârtie, plasa metalica sau plasa din material plastic.
Alte metode de filtrare care necesita apa la temperatura mai scăzută și mai prietenoasa cafelei (92-95 grade Celsius) sunt: V60, Chemex, Clever dripper, Kalitta. La metodele de filtrare se are grija să se umezească în prealabil filtrul cu apa pentru a nu retine foarte multe din uleiurile naturale ale cafelei. Se folosește o rație de 56 grame la litrul de apa (plata sau filtrata) sau respectând proporțiile 28 grame de cafea la 500ml sau 14 grame la 250ml. Se adaugă 50ml de apa peste cafea, se lasă să se înflorească (bloom) 30 de secunde după care se adaugă apa în fir continuu astfel încât după 3 minute țoață cantitatea de apa să se fi scurs în vasul de decantare. Metodele de filtrare prin hârtie dau o cafea cu foarte puține uleiuri, cu arome distincte și ușor de diferențiat, păstrează notele fructate, florale și aciditatea cafelei, corpul băuturii fiind mai slab.

Recomandam cafelele din Etiopia, Kenya, India, Costa Rica

Cafeaua pentru filtru se râșnește mai grosier decât cafeaua pentru espresso dar mai fin decât cea pentru French presa, cam de granulația sării grunjoase.

 

FRENCH PRESS

French Press este o metoda de filtrare prin imersie a cafelei. Mulți dintre noi avem acasă un French press și îl folosim la infuziile de ceai (camelia sinensis) sau alte plante. Pentru a prepara French press vom folosi rația de baza pentru metodele de brew adică 56 grame de cafea la 1 litru de apa. Cafeaua se râșnește grunjos, mai grunjos decât sarea mare, se amesteca în cana de French press cu apa la 92-95 grade Celsius, se montează pistonul și se apasă cât să scufundam sub apa întreagă cantitate de cafea (5-6mm de lichid deasupra pistonului) iar după 3 minute apăsam pistonul până la capăt și turnam cafeaua în cesti/cani.

Este o metoda simpla de preparare a cafelei deoarece nu necesita filtre de schimb, cafeaua la aceasta granulație se râșnește ușor chiar și cu o râșnita manuala, prețul unui French press este mic (aproximativ 30 lei pentru unul cu capacitatea de 1 litru)

Deoarece folosește un filtru metalic, French press ne oferă o cafea corpolenta, plina de uleiuri, aromata și ușor de preparat

Recomandam: Guatemala, Etiopia, India, Costa Rica, Brasilia, Columbia

 

5
Evaluat la 5 din 5
6 reviews
Evaluat la 5 din 5
6
Evaluat la 4 din 5
0
Evaluat la 3 din 5
0
Evaluat la 2 din 5
0
Evaluat la 1 din 5
0

6 recenzii pentru Cafea Colombia Cauca Cofinet Popayan

Clear filters
  1. Alexandru – 27 august 2017

    Evaluat la 5 din 5

    Este prima oara cand cumpar din Romania o cafea proaspat prajita ca la carte. Regret ca am comandat doar 200 de grame dar cu siguranta voi mai cumpara de la voi!

    0
    0
  2. Simion Anca – 27 octombrie 2017

    Evaluat la 5 din 5

    Excelenta !

    0
    0
    • Dinescu Stefan – 27 octombrie 2017

      Va multumim 🙂

  3. Alice (proprietar verificat) – 13 decembrie 2018

    Evaluat la 5 din 5

    De cand am descoperit-o, este singura cafea pe care o bem. Savuroasa!

    0
    0
  4. Mariana (proprietar verificat) – 14 februarie 2024

    Evaluat la 5 din 5

    Una din preferatele mele , in top 3 , alaturi de Kenya si Guatemala . E foarte greu sa ma decid , pentru ca am testat mai multe cafele de la voi in ultimele luni si îmi plac toate ! Nu mai pot cumpara cafea din supermarket acum … am devenit clienta voastră forever 😊

    1
    0
    • Cafe Corretto – 15 februarie 2024

      Colombia da intotdeauna cafele fructate. Dca aboabele din Kenya au cea mai ridicata aciditate, Colombia este ca o punte intre Guatemala si Kenya, fiind de cele mai multe ori trecerea de la cafele ciocolatii la cele acide. Multi insa raman si la Colombia pentru ca intotdeauna da cafele extraordinare.

    • Cafe Corretto – 25 aprilie 2024

      Supeeer!

  5. Colin – 4 august 2024

    Evaluat la 5 din 5

    Cea mai buna cafea! Deci ii maxima! Stefan ii un profesionist adevarat din toate punctele de vedere!

    1
    0
    • Cafe Corretto – 4 august 2024

      Multunesc, Colin! Fac tot ce tine de cafea din pasiune si pun suflet in fiecare bob care imi trece prin mana. Investesc mult timp in autoeducare continua si zilnic citesc sau incerc ceva nou legat de cafea. Iti multumesc pentru tot!

  6. Cosmin (proprietar verificat) – 20 decembrie 2024

    Evaluat la 5 din 5

    Aceasta Columbia aduce un echilibru potrivit in aroma pe care o are. Am imcercat vreo 6 sortimente, insa aceasta ramane top. Faceti o treaba super faina.

    0
    0
Adaugă o recenzie Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Produse similare

-10%
Punga de Cafea de specialitate - Corretto - Verso
Selectează opțiunile
Quick view
Adaugă la Wishlist

Cafea El Salvador Ataco natural

Rasnita, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Cafea din America, Boabe
Corretto
Evaluat la 0 din 5
48,00 lei – 216,00 lei
-10%
Punga de Cafea de specialitate - Corretto - Verso
Selectează opțiunile
Quick view
Adaugă la Wishlist

Cafea Ethiopia Yirgacheffe Halo Berity

Rasnita, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Cafea din Africa, Boabe
Corretto
Evaluat la 4.67 din 5
48,00 lei – 216,00 lei
-10%
Selectează opțiunile
Quick view
Adaugă la Wishlist

Cafea Guatemala Huehuetenango AAPICUC

Rasnita, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Cafea din America, Boabe
Corretto
Evaluat la 5.00 din 5
38,00 lei – 171,00 lei
-10%
Punga de Cafea de specialitate - Corretto - Verso
Selectează opțiunile
Quick view
Adaugă la Wishlist

Cafea Kenya Nyeri AA Thiriku

Rasnita, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Cafea din Africa, Boabe
Corretto
Evaluat la 5.00 din 5
48,00 lei – 216,00 lei
-10%
Punga de Cafea de specialitate - Corretto Mexic
Punga de Cafea de specialitate - Corretto - Verso
Selectează opțiunile
Quick view
Adaugă la Wishlist

Cafea Mexic Altura Chiapas Adelita Monte Azul

Rasnita, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Boabe, Cafea din America
Corretto
Evaluat la 0 din 5
48,00 lei – 216,00 lei
-10%
Punga de Cafea de specialitate - Corretto Panama
Punga de Cafea de specialitate - Corretto - Verso
Selectează opțiunile
Quick view
Adaugă la Wishlist

Cafea Panama Boquete SHB EP

Rasnita, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Boabe, Cafea din America
Corretto
Evaluat la 5.00 din 5
44,00 lei – 198,00 lei
-5%
Selectează opțiunile
Quick view
Adaugă la Wishlist

Cafea Peru Jaen Villanueva

Rasnita, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Cafea din America, Boabe
Corretto
Evaluat la 5.00 din 5
48,00 lei – 216,00 lei
-10%
Selectează opțiunile
Quick view
Adaugă la Wishlist

Cafea Rwanda Bumbogo Gakenke natural

Rasnita, Espresso, Filtru, French Press, Ibric, Cafea din Africa, Boabe
Corretto
Evaluat la 5.00 din 5
50,00 lei – 225,00 lei

    Vrei sa fii printre primii care afla de cele mai noi arome de la Corretto?

    Iti respectam datele personale conform Politicii de Confidentialitate

    Hai pe la noi să bem o cafea excepțională!

    Ne găsești pe:

    📍 Str. Țepeș Vodă nr. 14A, Constanța

    L - D 08:00 - 19:00

    📍 Bd. Tomis nr. 98, Constanța

    L - D 08:00 - 21:00

    💌 office@caffecorretto.ro

    Informații client

    > Contul meu

    > Contact

    > Termeni și condiții

    > Politica cookies

    > ANPC

    > Platforma SOL

    Din lumea cafelei Corretto

    05 iun.

    Despre cat de importanta este apa din cafea.

    22 apr.

    Cafeaua la ibric

    03 dec.

    Povestea noastra

    Toate drepturile rezervate Cafe Corretto 2024.
    ANPC Platforma SOL payments
    • Meniu
    • Categorii
    • Cafea din Asia
    • Cafea din America
    • Cafea din Africa
    • Acasă
    • Cafeaua noastră
    • Magazin online
    • Merchandise
    • Blog
    • Contact
    • Wishlist
    • Login / Înregistrare
    Cos de cumparaturi
    Inchide
    Autentificare
    Inchide

    Ai uitat parola?

    Nu ai inca un cont?

    Creeaza un cont
    Cafea Colombia Cauca Cofinet Popayan

    Cafea Colombia Cauca Cofinet Popayan

    Evaluat la 5.00 din 5
    36,00 lei – 162,00 lei Alege opțiuni
    Adaugă la Wishlist
    You were not leaving your cart just like that, right?

    You were not leaving your cart just like that, right?

    Pentru a salva coșul de cumpărături pentru mai târziu, introdu mai jos detaliile tale. Și, cine știe, poate chiar îți vom trimite un cod pentru reduceri atrăgătoare :)